Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Biroul Politic Județean al PNL Caraș-Severin, reunit în această după amiază la Reșița, a votat propunerea ca patru edili, Adrian Torma (Moldova Nouă), Magdalena Ciurea (Ramna), Ovidiu Firca (Grădinari) și Ionel Românu (Forotic) să fie excluși din partid.

Acestora li se reproșează rezultatele slabe de la alegerile europarlamentare în Moldova Nouă și cele trei comune, dar și apropierea de PSD, aproape oficială în cazul lui Ciurea, Firca și Românu. De altfel, liberalii cărășeni anunțau imediat după alegerile europarlamentare din 26 mai că vor analiza în Biroul Politic Județean rezultatele mai slabe obținute de unele organizații locale, dar și unele acțiuni ostile și contrare deciziilor echipei de coordonare a campaniei electorale centrale și județene.

În această după amiază, cei mai mulți dintre membrii BPJ al PNL Caraș-Severin au votat pentru propunerea de excludere a celor patru primari, singurele abțineri venind din partea reprezentanților liberalilor reșițeni, Adrian Dacica și Viorel Lolea. Conform Statutului PNL, cei patru edili liberali au fost invitați săptămâna viitoare în BPJ pentru a-și susține poziția față de propunerea de excludere din partid.

Trebuie precizat că Torma și ceilalți trei nu-și vor pierde mandatele de primar chiar dacă vor fi excluși săptămâna viitoare din PNL.

Adaugă comentariu