Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În aproximativ două săptămâni va sosi şi ultima autorizaţie necesară funcţionării aparaturii.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa este dotat, de acum, cu unul din cele mai moderne aparate de imagistică, datorită unui proiect transfrontalier. Noul computer tomograf a fost adus şi montat în locaţia special amenajată, iar în următoarele două săptămâni va primi şi autorizaţia de funcţionare ce va permite exploatarea sa.

„Computerul tomograf este cel de-al doilea aparat de imagistică achiziţionat cu ajutorul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, ce va creşte gradul de acurateţe diagnostică şi va face din Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa unul dintre cele mai dotate unităţi spitaliceşti în ceea ce priveşte diagnoza imagistică”, a declarat marţi managerul unităţii sanitare, dr. Dumitru Secăşan. Un bonus adus de noul aparat este acela că s-a redus la minimum doza de radiaţii suportată atât de către pacient, cât şi de persoanlul ce deserveşte tomograful. Mai mult, investigaţiile sunt mult mai rapide şi cu un grad crescut de acurateţe. Tehnica implementată odată cu acest computer permite efectuarea de angiografii, pachete de investigaţii specializate pentru oncologie, colonografii, inclusiv disecţii virtuale ale colonului, dar şi bronhoscopii, examinarea în 3D a vaselor sanguine ori evaluarea stenozelor. „O noutate absolută o reprezintă pachetul pentru investigaţii dentare”, a mai adăugat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

Achiziţia noii aparaturi a putut fi posibilă prin intermediul unui proiect transfrontalier România – Serbia, „Sănătate fără frontiere”, derulat prin Programul IPA. Valoarea de care a beneficiat partea română este de 793.000 de euro, la care se adaugă cei 215.000 de lei asiguraţi de Consiliul Judeţean Caraş-Severin pentru amenajarea locaţiei.

Flavius Rotariu

1 Comment

  1. Un cetatean... Reply

    O singura intrebare: AVETI PERSONAL CARE SA TRADUCA…rezultatele????? Sa nu imi veniti cu BONA, MILOS, MARSALIC…ca ma ia indigestia…si ma duc tot la TM!

Adaugă comentariu