Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Echipa care se va deplasa la Parlamentul European pentru a susține cauza liniei ferate caută susținere pe toate palierele.

O discuție de fond purtată între europarlamentarul Mircea Diaconu și reprezentanții Grupului de lobby pentru Banatul Montan s-a concretizat într-o invitație oficială pentru ca reșițenii să susțină cauza căii ferate Anina – Oravița în câteva ședințe oficiale ale forului european.

„Există șansa ca, dacă pledăm bine cauza, să găsim finanțare din fonduri ce provin direct de acolo, pentru conservarea patrimoniului și pentru cultură. Este un lucru bun, dar trebuie să ne unim toate forțele și trebuie să ne pregătim foarte bine pentru această susținere. Delegația noastră va pleca la Bruxelles doar după ce discutăm cu toți factorii implicați – Consiliul Județean, Căile Ferate Române şi autoritățile din cele două orașe“, ne-a declarat Marian Apostol, membru al grupului de susținere. Potrivit programului oficial remis de către europarlamentarul român, în perioada 1 – 3 decembrie a.c., delegația cărășeană va participa atât la o sesiune de informare despre fondurile europene pentru patrimoniul cultural, cât ți la ședința comisiei de cultură și la audieri publice. De asemenea, va fi programată o sesiune de informare privind oportunitățile europene în domeniul patrimoniului.

„Este important să facem alegerile potrivite atât aici, pentru crearea unei susțineri corecte și concrete în vederea reintegrării Semmeringului Bănățean în viața economică, turistică și culturală a judeșului și a țării, dar și la Bruxelles pentru a fi siguri că rolul căii ferate va fi înțeles și apreciat de către decidenții la acel nivel“, a mai adăugat Apostol.

Adaugă comentariu