Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Tot mai puţini agenţi economici decid să-şi înmatriculeze firmele în această perioadă.

Spre deosebire de lunile de vară, în octombrie 2013 sub o sută de firme noi au apărut în economia judeţului. Potrivit datelor Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, luna trecută au fost efectuate doar 89 de astfel de operaţiuni, 54 pentru persoane juridice şi 35 pentru persoane fizice.

Din cea de a doua categorie fac parte 21 de persoane fizice autorizate (PFA), 14 sunt întreprinderi individuale, fără ca vreo întreprindere familială să fie înmatriculată.

În ceea ce priveşte aportul de capital străin, patru astfel de firme au luat fiinţă din luna octombrie în Caraş-Severin. După provenienţa capitalului, statele reprezentate sunt Germania, Spania, Suedia şi Austria, iar domeniile în care acestea activează sunt transporturi, construcţii, alimentaţie publică şi agricultură. Trendul descendent în care se înscrie numărul înmatriculărilor din judeţ se va păstra, potrivit experienţei din anii trecuţi, până în ultima lună din an, când oamenii de afaceri „vor îngrăşa porcul” înainte de sărbători.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu