Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Echinocţiul de toamnă, momentul care marchează începutul toamnei astronomice, când noaptea este egală cu ziua, se va produce în acest an duminică, 23 septembrie, la ora 04:54 (ora României, n.r.). Începând de la această dată, durata zilelor va continua să scadă, iar cea a nopţilor să crească, până la data de 22 decembrie, când va avea loc momentul solstiţiului de iarnă.

Mai multe informaţii legate de începutul toamnei astronomice vei afla în ediţia de mâine, 21 septembrie, a ziarului Jurnal de Caraş-Severin. Tot în ediţia de weekend, horoscopul amuzant îţi va dezvălui cum te stresezi şi te calmezi în funcţie de zodie, iar testul autocunoaşterii din ediţia de mâine, 21 septembrie, îţi arată caracteristicile ascunse ale personalităţii tale.

Rubrica „Cartea săptămânii te aşteaptă pentru o nouă călătorie în lumea magică a lecturii cu volumul Soldaţii de zinc“, de Svetlana Alexievici. Despre această lucrare, The New Yorker afirmă: Cu un stil şi o pasiune singulare, adoptând o viziune tragică susţinută de inteligenţă politică, [Aleksievici] prezintă acest război ca pe o experienţă omniprezentă şi profund personală…“.

De asemenea, în Jurnal de weekend vei putea afla care sunt cei mai bine plătiţi artişti hip-hop în 2018, care este noua specie de pitulice descoperită în România, actualele recorduri medicale româneşti, certificate de The Academy of World Records, dar şi prognoza meteorologilor pentru iarna acestui an.