Caraş-Severin, Romania

VERMEŞ – Omul de afaceri a făcut un prim pas în concretizarea mutării domeniul de vânătoare de la Balc la noi în judeţ

În anul 2010, Jurnal de Caraş-Severin vă informa despre faptul că din pădurile comunei Vermeş, prin reîmproprietărire, 704 hectare le-a dobândit prinţul Paul Phillipe al României. Titlul de proprietate pentru această suprafaţă forestieră mare a fost emis în anul 2009 de către Comisia Judeţeană de Fond Funciar, conform deciziei civile 207/R/30/2009 a Tribunalului Caraş-Severin. În toţi aceşti ani, pădurile prinţului Paul au fost administrate de Ocolul Silvic Bocşa.

În anul 2011, Jurnal de Caraş-Severin scria despre faptul că omul de afaceri Ion Ţiriac voia să îşi mute domeniul de vânătoare de la Balc, judeţul Bihor, la Bozovici, în Caraş-Severin. Deşi primarul de la acea vreme, Aurel Miclea, a fost la vânătoarea de la Balc, deşi s-au făcut numeroase demersuri pentru concesionarea a 3.000 de hectare de pădure în Valea Almăjului, totul a rămas la stadiu de intenţie.

Ce au azi, 28 ianuarie 2014, în comun cu judeţul nostru prinţul Paul şi Ion Ţiriac? Faptul că cele 704 hectare de pădure ale prinţului au fost cumpărate de omul de afaceri, la mijlocul acestei luni. Având în vedere că suprafaţa forestieră, aflată în satul Ersig, comuna Vermeş, este recunoscută ca fiind una dintre cele mai bune pentru vânătoare din judeţ, nu este exclus ca omul de afaceri să îşi mute domeniul de vânătoare aici, sau să aibă unul în paralel cu cel de la Balc.

Oricum, tranzacţia de vânzare cumpărare este efectuată, urmează să vedem ce se întâmplă pe parcurs.

Nina Curiţa

3 Comments

 1. In acest caz, vermesenii, bocsenii vor primi bani pe padure si vor putea sta in birt toata ziua pe muzica banateana. Si ne miram ca am ajuns din primii, ultimii ?!

 2. De cand si pana unde, are acel print in posesia sa padurile Vermesului?
  Pai tac-su si ai lor au venit calari pe cai, cu mana in buzunar, fara avere, fara pamanturi ci doar cu hainele pe ei si acum urmasii lor au jumatate din Romania.
  Nu suntem noi neam de traista, de prosti, precum spunea Silviu Brucan?
  Din cate stiu si eu in padurile Vermesului sunt foarte multi mistreti.
  Marele mistret cu mustata Tiriac, daca are bani isi face de cap. Stie ca suntem o natie care nu ne meritam nici numele, ca de aia isi permite atatea, sfidand legile acestei tari sau interpretandu-le dupa placul lor. E un avar si un zgarcit ca al nostru Frunzagalbena de alcool, asa ca cine se aseamana se aduna.
  Opusul poeziei revolutionare „Ridica-te Gheorghe, Ridica-te Ioane!”, acum pentru noi romanii suna asa:
  Ridica-te Gheorghe, ridica-te Ioane
  si slugareste-i pe patroni ca mori de foame!
  Voteaza-i tot pe ei, ca sa le merga bine,
  caci esti un prost si vai-si-amar de tine.

Adaugă comentariu