Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Toamna se numără cele mai moderne şcoli din Caraş-Severin. Cu doar două săptămâni înainte de începerea anului şcolar 2012-2013, directorii unităţilor de învăţământ cărăşene pregătesc actele şi fac ultimele lucrări pentru a primi autorizaţia de funcţionare.

„În marea majoritate, acum şcolile îşi pregătesc documentaţia necesară pentru obţinerea avizelor necesare începutului de an şi autorizaţia de funcţionare. Sperăm ca până în data de 10 septembrie la Liceul Economic să fie finalizate lucrările de către constructor urmând ca elevii să înceapă anul şcolar aşa cum se cuvine“, ne-a declarat insp. şc. adj., prof. Ioan Benga.

Şi Liceul de Artă „Sabin Păuţa“ îşi va deschide „porţi noi“ din toamnă. Şi asta deoarece Ministerul Educaţiei urmează să trimită ultima tranşă de bani pentru încheierea proiectelor de modernizare. Chiar dacă majoritatea unităţilor de învăţământ se află în plin proces de reabilitare, alte şcoli şi-au încheiat deja „socotelile“. Este vorba despre Şcolile cu clasele I-VIII Nr. 12 şi 8 Reşiţa care au finalizat recent lucrările de zugrăvire.

„La Liceul Teoretic «Mircea Eliade» acum urmează să se realizeze şi cred că va fi una dintre cele mai frumoase din judeţ. Ne luăm angajamentul ca data de 17 septembrie să ne prindă cu toate unităţile de învăţământ pregătite pentru un început de an şcolar în bune condiţii“, ne-a declarat prof. Benga.

Lavinia Predescu

Adaugă comentariu