Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La iniţiativa Casei de Cultură a Sindicatelor, vor fi organizate cursuri de teatru sub bagheta actorilor reşiţeni.

Formatorii care vor preda cursurile de artă dramatică sunt Camelia Ghinea şi Ana-Maria Cizler, actriţe care evoluează pe scena Teatrului de Vest Reşiţa, iar înscrierile se fac la sediul Casei de Cultură.

„La cursurile de actorie, prin joc serios, vom elimina frica de comunicare, neîncrederea şi timiditatea. Vom descoperi şi înţelege lucrul în echipă. Ne vom controla emoţiile, gândurile şi atenţia. Dezvoltarea gândirii, emoţiilor constructive, memoriei, imaginaţiei, o corectă mişcare scenică şi expresivitate corporală, toate însoţite de o exprimare clară şi corectă vor conduce spre ceea ce înseamnă tainele actoriei”, au precizat membrii echipei de formatori.

Cursurile se vor desfăşura pe parcursul a opt luni, structurate în două etape. Prima va conţine exerciţii de dicţie şi respiraţie, iar apoi se va trece la texte şi personaje care construiesc spectacolele de teatru, iar cursul se va încheia cu prezentarea acestora pe scena Casei de Cultură. „Cei mai buni zece absolvenţi ai cursului de artă dramatică vor fi selecţionaţi pentru a face parte din trupa de teatru amator ce va funcţiona pe lângă Casa de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa.

Astfel, li se va deschide calea către o carieră în actorie”, a precizat Marian Apostol, directorul instituţiei de cultură reşiţene.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu