REŞIŢA – Centrul de tineret Mansarda Reşiţa şi-a deschis joi larg porţile pentru tinerii de la Centrul de tineret Giurgiu.
În perioada 25-28 iunie 2015, Centrul de tineret Mansarda Reşiţa se implică activ în susţinerea programului de schimburi de experienţe între centre de tineret din ţară. După ce în perioada 10-14 iunie a acestui an, 24 de tineri reşiţeni au fost în vizită de studiu la centrele de tineret din Sibiu şi Braşov, acum este rândul reşiţenilor să găzduiască tineri din Giurgiu. Atelierele şi activităţile ce se desfăşoară în acest moment la Mansardă constituie un model de bună practică, sursă de inspiraţie pentru alte centre din ţară. De aceea, aceste schimburi de experienţă sunt o reală oportunitate de învăţare experimentală şi de ce nu, de a promova activităţile de la Centrul de tineret Mansarda, de a pune faţă în faţă tineri activi din punct de vedere civic în diferite locuri din ţară. Tinerii ce se află în aceste zile în vizită la Mansarda sunt informaţi despre activităţile de voluntariat şi de educaţie nonformală, de timp liber, ce se desfăşoară în prezent la centru. În cadrul unor ateliere de lucru, tinerii din Giurgiu şi cei din Reşiţa vor avea ocazia să înveţe unii de la alţii câte ceva din experienţa lor de până acum.
„Ne propunem ca tinerii să fie informaţi chiar de la sursă despre serviciile oferite gratuit şi profesionist la Centrul de Tineret Mansarda Reşiţa“, menţionează consilierul pentru tineret Daniela Lupşan. În acest moment, centrul de tineret este în oraş şi chiar în judeţ singura alternativă de petrecere a timpului liber care să ofere programe de dezvoltare personală ce ies din tiparele obişnuite, accesibile şi de impact. Programul din cadrul centrului şi-a propus încă de la început să ofere tinerilor un mediu de informare, de educaţie nonformală, de consiliere, un mediu care să se adapteze la nevoile reale ale tinerilor, mereu în schimbare.
Activităţile din cadrul Centrului de Tineret Mansarda sunt gândite complementar educaţiei formale, venind în completarea abilităţilor dobândite în şcoală, punând accent pe metode participative (educaţia între egali – peer education, învăţarea prin joc – learning by playing) şi valorificând timpul liber al tinerilor. Organizatorii proiectului desfăşurat în aceste zile la Reşiţa sunt Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin, Centrul de Voluntariat Reşiţa şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Giurgiu.