Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Tinerii continuă să fie ocoliţi de angajări în pofida tuturor subvenţiilor şi stimulentelor acordate de către stat.

Lucru confirmat şi de cifrele de la nivel de judeţ, pe anul trecut. Pentru încadrarea în muncă pe o perioadă nedeterminată a absolvenţilor instituţiilor de învăţământ, angajatorii pot primi lunar, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent, suma de:

– 500 lei, pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de arte şi meserii;

– 600 lei, pentru absolvenţii de învăţământ secundar superior sau învăţământ postliceal;

– 750 lei, pentru absolvenţii de învăţământ superior.

În cazul absolvenţilor cu handicap, subvenţiile se acordă timp de 18 luni. Dacă angajatorii nu rup contractul după această perioadă primesc, pentru fiecare an în plus, un ajutor financiar egal cu contribuţiile sociale aferente acestor persoane. Banii se acordă la cerere angajatorilor care nu înregistrează datorii la fondurile sociale. În pofida acestor beneficii, în Caraş-Severin, în 2014, potrivit raportărilor de la nivelul lunii noiembrie, au fost angajaţi doar 56 de absolvenţi. Pentru aceste subvenţii, au fost achitaţi 112.253 lei pentru tinerii angajaţi în cursul lui 2014, respectiv 223.950 lei pentru cei angajaţi anterior.

3 Comments

  1. Pai locuri de munca sunt fara numar, fara numar…ca asa a promis PSD-ul cu Pinocchio in frunte!!!

  2. Cum locurile de munca sunt aceleasi, este de anticipat ca sunt unii dintre actualii angajati care-si vor pierde locurile de munca in favoarea celor prezentati in articol. Nu disperati, invatati franceza !

  3. Sa va mai spun ceva, la STAT tinerii nu au loc de vechii RECHINI care desi ies la pensie, se angajeaza ca PERSOANE FIZICE AUTORIZATE pe aceleasi posturi sau…ies in pensie si se angajeaza pe postul celuilalt coleg iesit la pensie care la randul lui face rocada cu primul…si uite asa zeci de posturi raman BLOCATE pentru un tanar care ar vrea sa lucreze fie si la stat pe bani putini…iar la privat nu mai vorbesc de tertipurile folosite de asazisi PATRONI care ne dau lsctii de asa zisa PIATA DE MUNCA!!! Asta e realitatea pe care multi nu o vor stiuta (LA STAT) sau se fac ca nu vad (LA PRIVAT). Nu credeti, CERCETATI!!!

Adaugă comentariu