Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Câteva grupuri de elevi reşiţeni care s-au implicat într-un proiect al administraţiei locale au fost trimişi în oraşe cu care municipiul s-a înfrăţit.

Doi elevi reşiţeni – unul de la Colegiul Naţional „Traian Lalescu“, iar celălalt de la Colegiul Economic al Banatului Montan –, însoţiţi de un cadru didactic, au participat, în perioada 13-16 noiembrie, la cea de-a şasea ediţie a manifestării cultural-artistică „Caen Internaţional“, care s-a desfăşurat la Caen, Franţa, oraş înfrăţit cu municipiul Reşiţa.

„Aceştia au fost selectaţi în urma participării la un concurs de eseuri, lansat de Primăria municipiului Reşiţa, în cadrul Săptămânii Europene pentru Democraţie Locală, ediţia 2014, pe tema «Primar pentru o zi/Consiliul Local al elevilor»“, se arată într-un comunicat remis redacţiei. Tinerii au luat parte la evenimentul principal al săptămânii „Caen Internaţional“, derulat sâmbătă, 15 noiembrie, în centrul oraşului, unde au avut ocazia să întâlnească tineri din mai multe ţări şi să-şi promoveze oraşul. În cadrul programului manifestării, tinerii din oraşele înfrăţite cu Caen au lucrat alături de corul şi orchestra Universităţii Regionale la un proiect muzical despre libertate, având în vedere că în anul 2014 s-au marcat 70 de ani de la debarcarea trupelor aliate în Normandia. Proiectul a fost înregistrat şi prezentat în satul internaţional, în cadrul dineului oficial din 15 noiembrie.

„În ceea ce priveşte ceilalţi cinci tineri de la Colegiul Naţional «Traian Lalescu», Colegiul Naţional «Mircea Eliade» şi Colegiul Economic al Banatului Montan, care au participat la concursul de eseuri, municipalitatea le oferă posibilitatea de a efectua o vizită, însoţiţi de două cadre didactice, în perioada 21-23 noiembrie, în localitatea Veliko Gradişte, Republica Serbia, oraş înfrăţit cu Reşiţa“, se mai arată în documentul citat.

Adaugă comentariu