Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Societatea aparţinând administraţiei locale este mult mai mult decât un simplu operator de termoficare rămas fără obiect de activitate. Deşi aleşii urbei a decis să aleagă altă firmă care să pună pe roate un nou sistem de termoficare, când au creat Termo Serv CET, consilierii reşiţeni au stabilit că societatea se ocupă, printre altele, şi de energie, de apă, de canal, de transport şi de multe altele…

Autorităţile reşiţene spuneau, recent, că se va renunţa la vechiul sistem de termoficare, că vor trece şcolile şi celelalte instituţii pe centrale proprii, iar oamenii abonaţi vor fi ajutaţi să-şi monteze astfel de dispozitive în funcţie de consumul pe care l-au avut în vechiul sistem centralizat. În sfera termoficării, CET Energoterm a fost înlocuit de CET 2010, al cărui loc a fost luat mai apoi de Termo Serv CET. Acum municipalitatea a prezentat intenţia de a folosi o parte din angajaţii vechii termoficări pentru punerea pe picioare a celei noi, dar printr-o nouă firmă, tot a Consiliului Local, pe numele de Cons Serv Energ MTI SRL.

Iţele termoficării sunt departe de a fi dezlegate, pentru că reşiţenii branşaţi la sistem au primit un fel de răvaşe de „Adio, caută-ţi alt operator“, de la… CET 2010, societate aflată în insolvenţă încă de anul trecut. Problema e demnă de râsu’, plânsu’ în condiţiile în care de termoficare se ocupa o altă societate a consiliului local, Termo Serv CET, al cărui capital social fusese chiar majorat vara aceasta cu 160.000 de lei.

Ceea ce nu se prea ştie e că, prin hotărârea de înfiinţare votată de consilieri, Termo Serv CET nu are treabă doar cu apa caldă şi cu încălzirea. Vastul obiect de activitate al societăţii cuprinde şi producerea, distribuirea, comercializarea de energie, captarea, tratarea şi distribuirea apei potabile, epurarea apelor uzate, colectarea, tratarea şi eliminarea deşeurilor, transportul de mărfuri, diverse lucrări, vânzări şi chiar închirieri. Cu alte cuvinte, Termo Serv CET este, printre altele, supapa de presiune pentru serviciile publice ale reşiţenilor.

Şi, totuşi, de ce reşiţenii branşaţi la Termo Serv CET au primit răvaşe de adio de la CET 2010? De fapt, la atâtea societăţi cu aceeaşi conducere… cine mai ştie pe ce hârtii şi sub ce antet semnează?

Antoniu Mocanu

3 Comments

  1. Vechea sau noua conducere fara nici o nominalizare !!!!!!!!!!!!
    Oare cum se numesc cei ce conduc destinele termoficarii din Resita ????

  2. Sa-ti fie rusine tovarase Stepanescu, pentru ca ai inceput sa crezi ca Resita si Primaria este mosia ta personala, feuda ta, poate mai poti prosti oamenii saraci, carora le arunci praf in ochi. Ai falimentat Prescomul, concediind 400 de oamenica sa tai tramvaiele. Acum ai falimentat CET-ul, dar inainte de a constata ca este o gaura neagra, ai investit 3 milioane de euro pentru a incasa 10% pe la spate,iar acolo se dau afara 60 de oameni pentru ca tu sa-ti cumperi un passat de 50 mii euro, putand opta alternativ sa dai salarii acelor 60 de oameni amarati timp de un an. Minti cu nerusinare in legatura cu parcarile din Resita, dar tu si cu Cercelus Blajovan ati semnat toate actele premergatoare pentru ele. Esti un mincinos si un perfid, care pui toti angajatii feudei tale sa semneze acte ilegle, si nu te mai lauda cu investitiile pe care le faci prin patrimoniul condus de Sava, care nu face altceva decat sa-ti intoarca cei 10%! In concluzie… RUSINE!!!

Adaugă comentariu