Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Primarul Ioan Popa ne-a explicat cum a reuşit municipalitatea reşiţeană să rezolve situaţia juridică a terenurilor de sub Muzeul de Locomotive cu Abur.

Povestea Muzeului de Locomotive cu Abur în aer liber a fost una zbuciumată, pentru că obiectele de patrimoniu, cândva aparţinând UCMR, au fost trecute la o fundaţie, în aplauzele unora care mai apoi s-au declarat împotrivă. Presiunile financiare, datoriile, dar şi valoarea mare a locomotivelor cu abur au făcut ca unele dintre ele să ajungă sub sechestru şi chiar scoase ilegal la licitaţie. În timp, cu tot felul de intervenţii, lucrurile s-au stins.

De cealaltă parte, a terenurilor, când toate lucrurile mergeau ca unse, au răsărit de nicăieri diverşi proprietari care deţineau câte un petec din parc. Primarul Ioan Popa ne-a explicat însă că şi pe partea de terenuri lucrurile s-au domolit. „La locomotive, sub locomotive, o parte din terenuri a fost revendicată şi câştigată de diverşi cetăţeni, a precizat şeful administrativului reşiţean. Ei au fost despăgubiţi de către Fondul Proprietatea şi în şedinţă le-am introdus în patrimoniul oraşului. Deci terenurile de sub locomotivele din muzeu sunt toate ale Primăriei Reşiţa“.

Adaugă comentariu