Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Emoţii mari pentru absolvenţii de liceu. Au fost afişate primele rezultate la examenul de Bacalaureat, iar procentul de promovabilitate este de 61,9%, înainte de rezolvarea contestaţiilor.

Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, în acest an la examenul maturităţii promovabilitatea în judeţul nostru este de 61,90%. Din totalul de 1853 de candidaţi înscrişi la acest examen, au fost prezenţi un număr de 1706 de absolvenţi de liceu. Din aceştia, nu au promovat examenul de bacalaureat 650 de candidaţi.

Conform statisticii oferite de Inspectoratul Şcolar Judeţean, s-au înregistrat 187 de elevi cu medii cuprinse între 9-9,99 iar cu medii de 10, doi candidaţi şi anume Potocean Teodora Aura, de la Colegiul Naţional ,,Traian Lalescu” din Reşiţa şi Dumitru Sorina Aurelia, de la Colegiul Naţional ,,Traian Doda” din Caransebeş. La polul opus, s-a înregistrat un număr de 276 de candidaţi reuşiţi cu medii cuprinse între 6-6,99.

În acest an, dintre liceele care au înregistrat cele mai bune rezultate la examenul de bacalaureat se evidenţiază Colegiul Naţional ,,Traian Lalescu” din Reşiţa, Colegiul Naţional ,,Traian Doda” din Caransebeş şi Liceul Bănăţean Oţelul Roşu.

Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate pe data de 13 iulie. Înscrierile la a doua sesiune, cea de toamnă, se fac în perioada 15-19 iulie. A doua sesiune a examenului de BAC va debuta pe data de 21 august, iar pe data de 3 septembrie se vor afişa primele rezultate.

Nicoleta Moraru

Adaugă comentariu