Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cu prilejul acestei aniversări, Teatrul de Vest Reşiţa organizează prima ediţie a unui festival cu un generic nou – „New Wave Theater Festival“. Evenimentul se va desfăşura pe parcursul a nouă zile, în perioada 15 – 23 noiembrie 2019, programul cuprinzând 15 spectacole, trei lansări de carte, un concert și o expoziție documentară. Vor fi două scene de festival, respectiv scena Teatrului de Vest şi cea a Sălii Lira a Liceului de Artă Sabin Pautza.

Vor evolua 80 de artişti, publicul fiind invitat să experimenteze noile tendinţe în teatru şi să participe la evocarea celor şapte decenii de existenţă ale teatrului reşiţean. Cu acestă ocazie, pe întreaga durată a festivalului va fi deschisă expoziția documentară „Memoria vie a Teatrului de Vest“, unde spectatorii se vor putea întoarce în timp, parcurgând și recompunând crâmpeie din istoria teatrului reşiţean prin documente, fotografii, costume și proiecții. Deschiderea expoziţiei va avea loc în data de 15 noiembrie ora 16.00 la Muzeul Banatului Montan. O altă surpriză pregătită de organizatori va fi un spectacol prezentat în autobuz, sâmbătă, 16 noiembrie 2019, de la ora 15.00, în staţia Nera.

În festival au fost invitate 14 trupe de teatru, care vin la Reşiţa cu un nou suflu teatral şi îşi vor prezenta cele mai recente producţii: Teatrul Nottara, Teatrul Mic, Teatrul Odeon, Teatrul Tineretului (Piatra Neamț), Teatrul Anton Pann (Râmnicu Vâlcea), Teatrul Național Satiricus (Chișinău), Teatrul Dramaturgilor Români (București), Teatrul Bacovia (Bacău), Teatrul Nomad (Cluj), Performance Delivery (București), ARCUB (București), Teatrul Tony Bulandra (Târgoviște), Teatrul de Artă (Deva), Teatrul Dramatic “I.D.Sârbu” Petroşani.

De asemenea, vor fi trei lansări de carte de teatru, programate astfel: sâmbătă 16 noiembrie, de la ora 16.30, la Time Caffe, se va lansa albumul „Szabó K. István – Iluzia apartenenței“ de Szabó K. István și Daniela Șilindean. Editura Caiete Silvane, Zalău, 2019 / Time Caffe; marți 18 noiembrie de la ora 16.00, la Biblioteca Judeţeană Paul Iorgovici – Centrul Banatica, se va lansa „Cătălina Buzoianu – magie, abur, vis“. ( vol.1+2+3); joi, 20 noiembrie, de la ora 16.00, la Librăria Semn de Carte, se va lansa vol. „Liviu Ciulei, acasă şi-n lume“, ediţie îngrijită de Florica Ichim şi Anca Mocanu.

Biletele și abonamentele pot fi achiziționate de la casieria teatrului (casierie: 0771 654 638) și online pe www.eventbook.ro. Preţul unui abonament pe toată durata festivalului este de 250 lei, iar preţul unui bilet variază, în funcţie de spectacol, între 20 – 30 lei. De asemenea, se pot achiziţiona şi bilete cu tarif redus, pentru anumite categorii de public. Festivalul este organizat de Teatrul de Vest Reşiţa şi Consiliul Judeţean Caraş-Severin, cu sprijinul Primăriei Reşiţa.

Alexandra Gorghiu

Adaugă comentariu