Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – În urma articolului „Mayer e sigur că scapă de taxa lui Vela”, apărut în ediţia de marţi a JCS, Primăria Caransebeş ne-a trimis câteva precizări.

„Domnul secretar al Confederaţiei Naţionale Rutiere, Siegfrid Mayer, trebuie să afle că traseul pe care membrii asociaţiei îl folosesc abuziv prin centrul istoric al municipiului Caransebeş nu trece prin grădina lui Vela, ca să fie taxa lui Vela, ci prin proprietatea municipiului Caransebeş, printr-o zonă protejată, iar această taxă este a bugetului local şi este stabilită de către Consiliul Municipal. Contravaloarea Permisului de liberă trecere prin centrul civic pentru autovehiculele de mare tonaj este folosită inclusiv pentru a se repara stricăciunile pe care colegii respectivului secretar le produc în municipiul Caransebeş, deoarece aceştia nu respectă rutele ocolitoare stabilite oficial de către administratorul drumurilor naţionale – CNANDR. Această taxă nu ar fi fost impusă în 2013 de către legislativul local dacă în anul 2012 constructorul centurii, sau CNADNR, ar fi reparat traseul folosit de către camioanele de mare tonaj atunci când, în perioada mai-iulie, traficul naţional a fost redirecţionat tot prin centrul municipiului, fără ca acest domn să ia vreo atitudine în legătură cu stricăciunile provocate străzilor din interiorul municipiului Caransebeş. Aşa cum domnul secretar îşi susţine membrii asociaţiei, la fel şi primarul Caransebeşului, dl. Marcel Vela, îşi apără şi susţine cetăţenii şi patrimoniul municipiului. Chiar îl şi înţelege pe domnul Siegfrid Mayer de ce în România poate încălca orice regulă, iar în Germania, de exemplu, transportatorii sunt obligaţi să respecte toate indicatoarele şi rutele legale. Readucem la cunoştinţa transportatorilor rugămintea noastră de a respecta pe timpul iernii legea şi regulile, folosind traseele oficiale stabilite de către CNADNR şi de a evita măcar în preajma sărbătorilor de iarnă centrul municipiului Caransebeş, acolo unde clădiri monument istoric sunt în pericol de prăbuşire (cum ar fi de exemplu sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeş)”, se precizează în acest comunicat.

5 Comments

  1. Daca domnul primar isi sustine cetatenii atunci sa inchida barul Einstein din Caransebesu Nou, care functioneaza absolut ilegal. Eu stau la peste 200 m de acel bar si noaptea, muzica este atat de tare incat nu se poate dormi. Avem copii mici dar pe primar nu il intereseaza chiar daca am facut numeroase plangeri. Asteptam reactia dumneavoastra domnule primar sau este chiar asa precum ni s-a spus pe la colturi: sunteti prieten cu patronul infractor al respectivului bar?

    • Ai la indemana o cale rapida la cele semnalate. Trebuie doar sa depui o cerere prin care sa arati ca la 200 de metri, doua lungimi de teren de fotbal, d-ta primesti mai multi dB decat este legal. Insa asa la prima vedere, eu iti spun cu respect, inainte de a posta aici sa te sfatuiesti cu un prieten, bine ar fi sa fie si medic. Te-ar ajuta si pe tine si-n special pe copii. Din fericire, termenul de hiperacuzie nu exista!

      • Din cate observ din comentariile tale esti fie primarul, fie un sustinator fanatic al dumnealui. Eu am relatat o stare de lucruri si ai gasit de cuviinta sa ma iei in ras. Daca vrei sa stii, acea cerere s-a facut si raspunsul institutiei abilitate a fost ca au aparatul de masurat zgomotul stricat. Insa Politia a intervenit de multiple ori, la sesizarea cetatenilor din zona, pentru a cere celor de acolo sa dea muzica mai incet. Ba chiar, datorita multiplelor plangeri, Politia a facut chiar si o adresa catre Primarie pentru a retrage autorizatie de functionare si ….stupoare: barul respectiv functioneaza fara autorizatie. Daca tot esti atat de destept poate imi explici atunci de ce domnul primar nu dispune Politiei Locale inchiderea efectiva a respectivului local?

        • George, totusi sunt 200 de metri, nu ma lua de prost ! Mai mare galagie venea de pe sosea. Sa ne spui ce ti-a raspuns Protectia Mediului dupa ce -ti vor face constatatrea cu aparatele. Cat priveste, afinitatea mea pentru Primar, ea este „constanta”, am criticat ca nu vin investitori in oras, ca acolo unde au venit s-au instalat cuiburi de viespii care paralizeaza sistemul de democratie si de productie. Deloc intamplator, o suma de tineri, seunt plimbati la diverse Companii de la Hella la..Caiafa, blocand accesul firesc spre performanta !

Adaugă comentariu