Caraş-Severin, Romania

RĂCĂŞDIA – Anul acesta, tradiţionalul târg de la Răcăşdia va avea loc în data de 27 martie. Din declaraţia primarului Mirco Lechici, reţinem că producătorii invitaţi la manifestare vor comercializa toate cele necesare pentru culturile de primăvară. Evenimentul este organizat de Primărie în parteneriat cu Camera Agricolă Caraş-Severin şi Asociaţia Crescătorilor de Taurine din Răcăşdia. Toţi cei interesaţi sunt invitaţi să participe la eveniment.

Agricultorii care înfiinţează culturi de primăvară vor găsi la târg toate cele necesare întrucât vor fi prezenţi producătorii de seminţe, erbicide, pesticide, pomi fructiferi, flori, unelte şi maşini agricole. Alături de ei, Primăria a invitat şi producătorii de vin şi răchie precum şi micii producători de produse tradiţionale. „La ediţiile anterioare, târgul a atras, în medie, în jur de 4.000 de vizitatori. Sperăm ca anul acesta vremea să ţină cu noi şi să depăşim această cifră”, ne-a declarat primarul Mirco Lechici, potrivit căruia şi la această ediţie vor fi premiate cele mai frumoase exemplare cu care crescătorii de animale vor veni la manifestare.

Târgul va fi şi un bun prilej pentru ca agricultorii să primească informaţii de specialitate deoarece, conform lui Pavel Nefir, directorul Camerei Agricole (CA) Caraş-Severin, la târg vor fi prezenţi specialişti în diverse domenii din partea instituţiilor agricole de la nivel de judeţ. „Pe această cale, invităm participanţii la târg să intre în dialog cu specialiştii. Sperăm ca şi ediţia din acest an să fie onorată de participarea d-lui Valeriu Tabără, vicepreşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole din Bucureşti”, ne-a declarat şeful CA.