Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Grupul Ecologic de Colaborare Nera atrage încă o dată atenţia autorităţilor cu privire la tăierile ilegale de arbori ce au loc în mod frecvent atât pe teritoriul Serbiei cât şi pe cel al României, în rezervaţia naturală Balta Nera – Dunăre, din Parcul Natural Porţile de Fier.

Preşedintele ONG-ului, dr. ing. Corneliu Popovici Sturza, susţine că în baza bunelor relaţii de colaborare pe care le are cu alte organizaţii non-profit din Serbia, precum şi cu Direcţia Silvică din Pančevo, deţine informaţii despre tăierile ilegale ce au loc în această zonă.

„Tăierile se fac de către persoane din Serbia, într-o zonă situată pe malul drept al canalului Nera Moartă. După tăiere, arborii sunt fasonaţi şi transportaţi cu barca pe malul sârbesc“, explică Sturza. Preşedintele GEC Nera cere astfel Inspectoratului de Regim Silvic şi de Vânătoare Caraş-Severin, Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Caraş-Severin şi Administraţiei Parcului Natural Porţile de Fier să verifice informaţiile, şi să ia măsurile ce se impun în astfel de situaţii. Pe perioada cercetărilor, GEC Nera va pune la dispoziţia autorităţilor toate documentele doveditoare pe care partenerul sârb, Asociaţia Aurora din Bela Crkva, le-a solicitat de la autorităţile sârbe privind identificare infractorilor.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu