REȘIȚA – Muzeul Banatului Montan a găzduit, la sfârşitul săptămânii, cea de-a VI-a ediţie a Târgului de Nunţi Lior. Târgul de Nunţi Lior a devenit o tradiţie în municipiul Reșița şi în judeţul Caraş-Severin, el fiind prima manifestare de acest gen organizată în Banatul de Munte. Ca de fiecare dată, cei care au gândit o astfel de manifestare au avut grijă să aducă în acelaşi loc agenţii organizatoare de evenimente – de la zile onomastice şi diverse aniversări, până la botezuri, cununii civile, religioase, nunţi şi petreceri pentru copii. Nu au fost uitate nici patiseriile sau cofetăriile, firmele de sonorizări şi cele foto-video. Ca o noutate, la ediţia din acest an au participat hair-stilişti, dar şi make-up artişti. Pată de culoare a celor două zile a fost dată de prezenţa porumbeilor albi, nelipsiţi din ritualul de după cununia religioasă.
Ca tendinţe, se revine la nunţile cu temă, culorile huselor, a feţelor de masă şi, în general, a tuturor accesorilor decorative, fiind alese în funcţie de anotimp. Pentru cuplurile fără prejudecăţi, organizatorii propun săli de nuntă decorate în alb şi negru, în care aranjamentele florale accentuează personalitatea unui astfel de concept mai puţin obişnuit dar, cu siguranţă, de efect.
Pentru că o nuntă, un botez sau orice alt eveniment fericit din viaţă nu pot exista fără muzică, viitoarele cupluri au putut negocia preţul corect direct cu cei ce oferă astfel de servicii. Tabloul de nuntă a fost întregit de prezenţa cameramanilor şi a fotografilor. Aceştia i-au atras pe miri cu oferte bune şi au oferit reduceri de preţ pe parcursul târgului.
La fel au stat lucrurile şi la standurile cu prăjituri şi torturi, cofetarii declarându-se mulţumiţi de interesul manifestat de vizitatori. „Mă bucur că astfel de evenimente se organizează şi la noi în Reşiţa, căci astfel ne putem face şi noi o părere despre cum ar trebui să arate nunta noastră, şi cât ne va costa organizarea ei“, ne-a spus o viitoare mireasă.