Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Infracţiunile la codul silvic s-au soldat cu amenzi şi confiscarea materialului lemnos.

Lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin au organizat, în primele zece luni ale acestui an, peste 1.200 de controale şi acţiuni pentru prevenirea tăierilor ilegale de arbori din fondul forestier şi au aplicat 217 de sancţiuni contravenţionale. „În cadrul acestor activităţi, poliţiştii au urmărit în special prevenirea tăierilor ilegale de arbori şi au fost organizate controale în care s-au verificat modul de înregistrare a materialului lemnos, consemnarea în documentele de însoţire a provenienţei reale a lemnului, utilizarea şi respectarea obligaţiilor referitoare la raportarea de către a utilizatorilor a datelor în programul electronic specific”, a precizat agentul principal Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Caraş-Severin.

Au fost executate 1.231 de acţiuni şi controale din care 237 în fondul forestier, 142 pe linia prelucrării, depozitării şi valorificării materialului lemnos, 852 pe linia legalităţii transportului materialului lemnos fiind verificate 77 de exploatări forestiere, 34 depozite şi 1845 mijloace de transport. În cadrul acestor controale s-a acţionat şi în cooperare cu alte structuri ce au atribuţii în domeniul silvic, respectiv Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare, Direcţia Silvică, Garda Naţională de Mediu, structuri silvice private, precum şi cu alte structuri respectiv Garda Financiară. În această perioadă au fost constatate 151 de infracţiuni prevăzute de Codul Silvic.

De asemenea au fost aplicate 217 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 300.000 lei şi a fost confiscată cantitatea de 443,5 mc de material lemnos.

Adaugă comentariu