Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Începând de joi, 5 aprilie, presoanele fizice care au autoturisme mai vechi de zece ani şi doresc să scape de ele pot apela la Programul „Rabla“. În judeţ sunt opt firme care vă ajută să renunţaţi la maşinile vechi.Proprietarii maşinilor trebuie să meargă la REMAT cu actele de proprietate şi cu documentele de la poliţie din care să rezulte radierea lor din circulaţie. Maşina veche este casată, iar în schimbul ei proprietarul primeşte un voucher de 3.800 de lei. La cumpărarea unei maşini noi pot fi utilizate până la trei astfel de vouchere. Pentru Rabla din acest an sunt alocaţi 114 milioane de lei, bani care ajung pentru a scoate de pe piaţă 30.000 de autoturisme vechi.

Începând cu 23 aprilie, se vor putea înscrie în program şi persoanele juridice, cele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi cele familiale.

În Caraş-Severin sunt opt firme de colectare autorizate care au încheiat protocolul de distribuire a voucherelor – patru la Reşiţa (Mira-Val, Gruber Internaţional Transport, Antrepriza Duşan şi Fiul şi Remat Banat Recycling), două la Oraviţa (Condor Recycling şi Imb Milos) şi câte una la Caransebeş (Tehnodinamic, cu punct de lucru şi la Păltiniş) şi Moldova Nouă (Teodunărea).

În ultimii doi ani, prin Programul Rabla au fost casate 305.964 de maşini scoase din uz, fiind achiziţionate 101.766, dintre care 40.269 de producţie românească.

Nina Curiţa

1 Comment

  1. Tomoiaga Gheorghe Reply

    Deşi s-a declanşat programul „rabla” din 08.08.ac, nu putem afla care sunt punctele din judeţ unde se pot preda maşinile mai vechi de 10 ani.
    Se vorbeşte de închiderea mai multor puncte din cele 8 care au funcţionat în primul semestru şi ar mai fi autorizate doar două.
    Considerăm că e o mare greşală. Această măsură produce mari greutăţi celor care au maşini vechi de predat, care vor fi obligaţi să le ducă la distanţe mari, pe lângă marea birocraţie care presupune îndeplinită pentru predarea lor.

Adaugă comentariu