Caraş-Severin, Romania

Inginerul Viorel Stoica, inspector superior la Compartimentul pentru Inspecţie Teritorială Caransebeş, ce aparţine de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, a prezentat în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural un raport privind activitatea desfăşurată. Am aflat astfel că în evidenţele CIT Caransebeş există 88 de obiective de explorare şi exploatare, din care 22 de cercetare. În raport se mai arată şi că au fost efectuate 14 controale la un număr de 20 de obiective, aplicându-se amenzi de 46.000 de lei.

„Amenda de 40.000 de lei a fost aplicată societăţii Hercules din Băile Herculane, iar cea de 6.000 lei Bocsamin pentru că nu a respectat termenele de achitare a taxei pe activitatea minieră“, a spus ing. Viorel Stoica.

Octavian Ţunea a ţinut să afle care este situaţia balastierelor din judeţ. „Aceste firme le-aţi controlat cu atenţie? Ştiţi de ce vă întreb, pentru că la fel ca şi pe cei ce cară lemn din pădurile judeţului, muncesc foarte intens sâmbăta şi duminica, atunci când nu sunteţi pe teren“, spunea prefectul cărăşean. Pus în faţa unei astfel de întrebări, reprezentantul CIT Caransebeş nu a avut decât un răspuns, cel puţin şocant: „Ştim că se fură, dar…“

Dar ce? Nu aveţi curajul să daţi amenzi?

Anca Preda

1 Comment

  1.  Nu amenzi ci la puscarie cu cei care fura de ce va ascundeti dupa copaci? toti sunteti o adunatura de hoti pe care timpul o va dispersa deoarece poporul ROMAN nu are dorinta ,vointa si putinta de a o realiza.

Adaugă comentariu