Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Deşi a demarat programul pentru eliminarea maşinilor mai vechi de zece ani, mai există încă lucruri de pus la punct. Deocamdată, nu au fost anunţate oficial firmele ce pot colecta autoturisme uzate în Caraş-Severin.
Tichetele valorice obţinute la casarea unei maşini vechi, prin Programul Rabla, ar fi trebuit să înceapă să fie distribuite începând de miercuri şi vor putea fi decontate până la 20 noiembrie. Mai mulţi cărăşeni ne-au contactat pentru a ne sesiza faptul că încă nu au fost afişaţi pe căi oficiale colectorii maşinilor uzate.

Într-adevăr, miercuri nu existau date referitoare la respectivii agenţi economici (ce se pot înscrie până pe data de 23 mai) nici pe site-ul Ministerului Mediului şi nici pe Administraţia Fondului pentru Mediu. Lista oficială pentru colectorii cărăşeni va fi actualizată lunar pentru Agenţia pentru Protecţia Mediului, în prezent fiind autorizaţi nouă operatori: Tehnodinamic – cu punct de lucru în Caransebeş şi Păltiniş, SC Antrepriza Duşan şi Fiul în Reşiţa, SC IMB Miloş (cu puncte de lucru în Oraviţa şi Moldova Nouă), SC Mira-Val în Reşiţa, SC Teodunărea – Moldova Nouă, Condor Recycling SRL – Oraviţa şi SC Universal Remat Recycling în cartierul reşiţean Moniom.

Administratia Fondului pentru Mediu, prin care este finanţat Programul Rabla, ar fi trebuit să îi valideze până în 15 mai pe producătorii şi dealerii auto înscrişi în program, din aceeaşi zi fiind programată distribuirea către REMAT-uri a tichetelor valorice. Potrivit metodologiei acestui program, repartiţia voucherelor se face după numărul de autovehicule vechi din fiecare judeţ. Anul acesta vor fi distribuite 20.000 de vouchere, în valoare de cate 1.500 de euro (6.500 de lei). Dintre tichete, emise o singură dată anul acesta (!), 17.000 vor fi destinate persoanelor fizice şi juridice. Tichetele sunt transmisibile şi vor putea fi decontate, la achiziţionarea unei maşini noi, până la data de 20 noiembrie.

1 Comment

  1. Pe tichet scrie Programul Rabla 2013, care de fapt va fi valabil in cel mai bun caz 6 luni. Asta numai in Romania se poate.

Adaugă comentariu