Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – În mai multe localităţi din judeţ se vor realiza reţele de alimentare cu apă, canalizare şi staţii de epurare.Chiar şi pe timp de criză, investiţiile continuă. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a lansat licitaţia publică deschisă pentru proiectarea şi execuţia a 76 de sisteme de canalizare şi epurare a apelor uzate şi 64 de sisteme de alimentare cu apă a unor localităţi din zece judeţe.

Aceste lucrări se vor derula în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, valoarea lor estimată fiind de peste 574 de milioane de lei, fără TVA. În ceea ce priveşte Caraş-Severinul, aici se vor realiza reţele de canalizare şi staţii de epurare la Bozovici, Răcăşdia, Bucova, Băuţar, Vama Marga, Gârlişte, Gârbovăţ şi Mehadica, în timp ce pe două străzi din Anina (Horia şi Cloşca) şi în localităţile Liubcova, Cănicea, Radimna şi Şuşca se vor construi numai reţele de canalizare.

De alimentare cu apă vor beneficia Băuţar, Marga, Cornereva, Bozovici, Brebu şi Domaşnea. Ministerul mai precizează că durata maximă de proiectare a lucrărilor este de o lună pentru fiecare obiectiv de la data ordinului de începere a proiectării şi 12 luni pentru fiecare obiectiv de la data ordinului de începere a execuţiei. În termen de 30 de zile de la semnarea contractului, firmele declarate câştigătoare vor trebui să prezinte dovada că dispun de sursele de finanţare necesare, plata contractului urmând să se facă începând cu 2013, în limita creditelor aprobate.

Nina Curița

Adaugă comentariu