Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Suflarea sportivă cărășeană a primit o veste șoc. Cunoscutul jurnalist sportiv cărășean Marius Moraru, omul care a scris cu har şi suflet despre victoriile şi înfrângerile din lumea sportului cărăşean a plecat luni dimineață la Ceruri, la doar 55 de ani.

Dedicat și implicat activ în viața sportivă a Caraș-Severinului, Marius Moraru a promovat în permanență sportul și ne-a arătat tuturor fața frumoasă a sportului. Antrenori și sportivi, conducători de cluburi sportive au fost susținuți în demersurile lor de unul dintre cei mai buni jurnaliști sportivi pe care i-a avut acest județ. Citindu-l pe Marius Moraru, aveam cu toții un tablou complet al sportului cărășean, căruia i s-a dedicat în totalitate, fiind și un practicant al sportului. A fost un mentor pentru jurnaliștii mai tineri și un exemplu de urmat.

Chiar dacă nu se simţea bine în ultima vreme, a continuat să activeze cu aceeași pasiune în presă, într-o cursă contracronometru. Din păcate, luni dimineață, inima lui Marius Moraru a încetat să mai bată. Oamenii de sport din județ și din țară, care l-au cunoscut, precum și colegii de breaslă sunt bulversați de această veste tristă.

Venerabilul antrenor emerit de atletism, Iosif Corneliu Măzăran, a aflat cu tristețe de încetarea din viață a colegului nostru. „Ca om de sport, îl cunosc pe Marius Moraru de când a început ziaristica. Am știut tot timpul că e un om capabil și corect, cu un condei foarte concret și la obiect și foarte foarte bine documentat. Noi, cei din atletism, regretăm că s-a dus dincolo de noi, unde cred că o să ne vadă și o să fie convins că noi l-am iubit și îl iubim și post mortem. Să-i fie țărâna ușoară și să-l ierte Dumnezeu!“, a spus Iosif Corneliu Măzăran.

„Am pierdut un prieten, nu un jurnalist. A fost mereu constructiv, a sprijinit sportul. Marius Moraru a fost mereu un om care a gândit pozitiv, indiferent de situație. Chiar și la înfrângeri, în momentele grele, a gândit pozitiv și a încercat să ajute oamenii care treceau prin astfel de situații“, ne-a spus Aihan Omer, actualul selecționer al Naționalei masculine de handbal a României, antrenorul care a triumfat cu marea echipă de handbal a Reșiței de trei ori consecutiv în Cupa Challenge.

Președintele Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin, Viorel Lolea, a rămas fără cuvinte la aflarea veștii: „Efectiv sunt șocat. Nu-mi vine să cred. Am rămas fără un jurnalist adevărat, de la care am primit mereu sfaturi și am ținut cont de ele. M-au ajutat în viață și în cariera mea de fotbalist, antrenor sau conducător. Simt un gol în suflet, încă nu-mi revin.“

Fostul fotbalist Ion Florea, actualul coordonator al CSM Școlar Reșița, este și el șocat de trista veste: „Sunt șocat. Mi-a fost un prieten drag și un om drept. L-am cunoscut de când era tânăr, de când era ca fiul său, Ștefan. A fost unul dintre vechii ziariști căruia i-a plăcut acest fenomen, sportul, și care de ani de zile a ținut flacăra vie. Din partea Clubului Sportiv Municipal Școlar Reșița, a sportivilor și și antrenorilor de aici, transmitem condoleanțe familiei.“

„De-a lungul anilor a fost alături de tot ce a însemnat sport în Caraș-Severin. A fost alături de mine ca profesor, alături de echipele pe care le-am antrenat. A fost un om deosebit, un om cu mult calm, cu bunătate. Nu-mi găsesc cuvintele, sunt bulversată. Atâția ani și-a sacrificat, fiind alături de sportul cărășean. Pentru mine, este o mare pierdere, și cred că și pentru Caraș-Severin și pentru România. Îmi pare nespus de rău că l-am pierdut, îmi pare nespus de rău că n-o să-l mai avem printre noi, dar sunt convinsă că Dumnezeu va avea grijă de el, acolo sus unde merge. Sincere condoleanțe familiei!“, a spus reputata antrenoare de handbal, Lucia Moruț.

Unul dintre cei mai buni antrenori cărășeni din ultima perioadă, Adrian Dacica a ținut să aducă un omagiu: „Marius Moraru a fost un mare iubitor de sport, un jurnalist care a fost aproape de noi la toate evenimentele, bune și rele. Regretăm nespus trecerea lui în neființă. Cuvintele sunt de prisos în aceste momente. Ne pare rău că am pierdut un om bun!“

„O veste îngrozitoare! Dumnezeu să-l odihnească în pace! A fost un OM deosebit. Noi, fosta echipă de popice a Reșiței, îl vom păstra veșnic în suflet. A fost alături de echipă în momentele cele mai grele. Sincere condoleanțe familiei îndoliate!“, a spus și marea noastră campioană la popice, Marika Zsizsik, ale cărei performanțe au fost reflectate în Timpul și Jurnal de Caraș-Severin, prin condeiul măiastru al lui Marius Moraru.

„A fost un om deosebit, care a încercat să arate fața frumoasă a sportului. Am pierdut un bun jurnalist sportiv. Șahiștii din județ sunt alături de familia îndoliată“, sunt cuvintele lui Mihai Bolintiș, președintele Asociației Județene de Șah Caraș-Severin.

Marius Moraru, unul dintre ultimii jurnalişti sportivi adevăraţi din presa cărăşeană, a plecat prea devreme dintre noi, lăsând în urmă o familie îndurerată, dar şi numeroşi colegi cărora le-a fost mentor şi prieten. Jurnalistul Marius Moraru a ştiut să facă presă sportivă fără să facă scandal. Suntem triști și mai săraci sufletește fără el. Ne vom aminti mereu de jovialitatea sa, de glumele sale, de povețele pentru colegii mai tineri.

Rămas bun, Marius Moraru! Dumnezeu să te odihnească!

ECHIPA JURNAL DE CARAȘ-SEVERIN