Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Două dintre elevele profesorului Marian Mesinschi au urcat pe podium, în Lituania.În perioada 3-8 iulie a.c. s-au desfăşurat la Siauliai, în Lituania, întrecerile Campionatelor Mondiale de karate WKC. Un concurs de mare anvergură, înregistrând un adevărat record de sportivi participanţi, aproape 1.500, reprezentând 31 de ţări, printre care Italia, Rusia, Serbia, Irlanda, India, Australia, Argentina, Azerbaidjan, Maroc, România. Ţara noastră a fost reprezentată de karateka din Anina, Orăştie, Timişoara, Piatra Neamţ şi Braşov. Sportivi care au obţinut zece medalii, trei de aur, patru de argint şi trei de bronz. La această zestre au contribuit şi elevele prof. Marian Mesinschi, de la C.S. Sport Star Anina.

Astfel, Mariana Popovici a urcat pe treapta a doua a podiumului de premiere, la nivel de cadete. În timp ce mai tânăra sa colegă, Andreea Lupu s-a clasat pe locul trei, la copii 8 ani. Ambele sportive au evoluat doar în întrecerile de kumite.

„A fost o experienţă extraordinară pentru cele două sportive, dar şi pentru mine, ne-a declarat prof. Marian Mesinschi. Începând cu drumul obositor, fiindcă am ajuns la destinaţie noaptea, după 36 de ore de mers, iar dimineaţa a debutat concursul. Continuând cu întrecerea propriu-zisă, cu o participare foarte numeroasă şi încheind cu revenirea acasă, după alte 30 de ore de parcurs, până la Anina. Dar efortul a meritat, fiindcă cele două sportive s-au comportat foarte bine. Mulţumim Consiliului Local şi Primăriei Anina pentru sprijinul acordat şi de această dată. Ne bucurăm că ne-am întors cu două rezultate onorante pentru oraşul nostru“.