Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Alin Bagiu şi-a asumat întreaga responsabilitate în conflictul creat între divele folclorului bănăţean pe tema drepturilor de autor. Doar că deși părea stins, conflictul se pare că e cu „va urma“.

Revenim cu acest subiect, făcându-ne o datorie de onoare în faţa cititorilor noştri și a-i anunţa că divergenţele păreau că s-au încheiat. Asta pentru că Alin Bagiu a revenit pe pagina de Facebook a soţiei sale, Nicoleta Voica, pentru a-şi cere scuze: „Dragă Georgiana Viţa, consider că responsabilitatea acestei situaţii create este sută la sută a mea. Cred cu tărie că reacţia pe care am avut-o pe Facebook, transmiţând acel mesaj în urma discuţiei noastre private a fost deplasată. Îmi cer scuze faţă de tine în mod public pentru tot ce s-a întâmplat, precizând că în nici un caz nu am făcut nimic premeditat. Îmi pare sincer rău pentru tot ceea ce din mine a făcut să genereze acest incident. Te rog frumos să mă ierţi. Dumnezeu îmi e martor că nu am avut nici cea mai mică intenţie de a-ţi face rău, cu atât mai puţin familiei tale, faţă de care am avut întotdeauna respect şi consideraţie. Îmi pare sincer rău şi încă o dată te rog să accepţi scuzele mele publice! De asemenea îmi cer scuze tuturor fanilor tăi, mamei tale Ramona Viţa, tatălui tău Petrică, dar şi fanilor Nicoletei Voica, pe care consider că i-am rănit şi afectat prin ce am generat. Vă rog frumos sa ma iertaţi! Dumnezeu să ne ajute pe toți“, mai scrie soţul Nicoletei Voica în finalul mesajului.

Bine crescută, Georgiana Viţa i-a acceptat, tot public, pe pagina sa de Facebook scuzele: „Asta da!!! Eu am încheiat demult acest circ. Era şi cazul! Mulţumesc pentru mesajele frumoase și de susținere, mulțumesc în numele părinților mei pentru toată dragostea și iubirea de care am avut parte în toate aceste zile. Consider că acest gest și aceste scuze sunt singurele părți bune din tot circul acesta. Prin această postare aş dori să încheiem cu toții acest circ provocat de Alin Cristian Bagiu. Mă bucur că realizați ce se întâmpla“.

Bine era dacă acest conflict se ducea undeva, virtual, nevirtual, în privat şi nu ajungea public, nu de alta, dar bănăţenilor nu le prea plac cancanurile ieftine ca la Bucureşti sau ca la Hollywood, cum notam în articolul precedent. Mai ales când în faţă sunt împinse valori care, încă din timpul vieţii lor aparţin oamenilor, fiind bunuri ale patrimoniului cultural bănăţean. Și deşi miercuri conflictul cumva a reizbucnit, în urma celor spuse de Nicoleta Voica pe un post public de radio, adică iar alte declaraţii, iar alte postări, poate totuși se va termina… De dragul publicului măcar! 

Adaugă comentariu