Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Asta spunea joi preşedintele CJ, Sorin Frunzăverde, vizavi de regionalizarea ţării, act ce nu trebuie privit ca o federalizare.Joi, în cadrul unei conferinţe de presă, Sorin Frunzăverde a prezentat mai amplu unul dintre subiectele importante discutate în şedinţa CDR Vest, desfăşurată acum două zile la Reşiţa: regionalizarea.

Mai exact, şefii judeţelor Caraş-Severin, Timiş şi Hunedoara au discutat despre punerea la punct, în cel mai scurt timp, a unui proiect de modificare a legii privind dezvoltarea regională.

„Nu suntem de acord cu ceea ce există acum. Noi trebuie să facem un proiect care să anticipeze apariţia regiunilor, fără desfiinţarea judeţelor. Regiunea, ca şi unitate administrativ-teritorială, trebuie să preia din atribuţiile ministerelor, iar bugetarea trebuie să se realizeze altfel, pentru ca doar 10 la sută din resursa financiară să ajungă la ministere. Regionalizarea despre care vorbim acum, regăsită în toată Europa Unită, înseamnă europenizarea mult clamată. Viitorul guvern, printre altele, va trebui să aibă ca şi priorităţi modificarea Constituţiei şi reorganizarea teritorială. Nu vorbim de federalizare, nu are sens să devenim vânători de vrăjitoare. Vorbim de regionalizare, adică de debirocratizare. Ideea de regiune nu mai sperie pe nimeni“, a precizat Sorin Frunzăverde.

Nina Curiţa

5 Comments

  1.  Caras-Severinul trebuie desfintat ca judet !.El nu exista pentru Romania din punct de vedere economic,el exista doar ca feuda a clicii lui Frunzaverde.Ce om cu scaun la cap nu si-ar dorii ca sa ne alipim unui judet bogat ca Timisul si cu o mentalitate mult mai occidentala decat carasenii.Dezavantajati ar fii doar bautorii de cafea numiti functionari,de prin Consiliulu Judetean Caras-Severin.

  2.  Caras-Severin este JUDETUL VACA -pe care Bucurestiul il mulge periodic: cand 19 lacuri de acumulare, cand o exploatare miniera de neferoase…Da, trebuie desfintat si alipit Timisului. Locurile de munca creeate aici nu acopera nici cererii unei clase a XII-a . Rusine politicienilor. Tuturor !

  3.  Bre dupe huniunea heuropeana si nato , Romania nu mai trebe sa exista s-a inceput daramarea acestui stat din 17 decemvrie 1989 de catre cioclii din conducerea masonica a Romaniei si ati observat cred ca daca nu sunteti chiori s-au orbi ca s-au inchis spitale,scoli,unitati militare,posturi de politie ,gradinite de nu mai avem de nici unele ,credeti cu tarie ca va fi mai bine daca ne vom alipi Timisoarei ? eu sincer nu cred !

    •  pai tu nu crezi ca esti MITIC..numai aia vorbesc cu BRE…iti dau un sfat du-te-n palaria mea la miticii tai si acolo sa faci gargara..i-ati si 3 severineni in drum spre Capitala poate va casatoriti pe drumul ..(h)otoman !

Adaugă comentariu