Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sorin Frunzăverde şi Vasile Blaga – doi politicieni care au avut o strânsă colaborare, dar care, plecaţi pe drumuri politice separate, au devenit adversari. Prezent în urmă cu două săptămâni la Reşiţa, pentru a-şi susţine candidatura la conducerea PDL, Vasile Blaga nu s-a abţinut să nu arunce câteva săgeţi la adresa lui Sorin Frunzăverde, cu atât mai mult cu cât, în aceeaşi săptămână, primise o nouă lovitură după ce Mihai Stănişoară, primvicepreşedinte al partidului, trecuse şi el la liberali. Între timp atacurile lui Blaga au continuat. Marţi, Sorin Frunzăverde a răspuns liderului PDL.

„Acum ( Vasile Blaga – n.r.) inventează tot felul de teme la adresa mea, folosind un limbaj de proastă calitate. Vreau să-i spun lui, dar şi celor care folosesc cuvântul «trădător», că acesta nu înseamnă despărţirea de un crepuscul servil care a confiscat un partid. Trădători sunt cei care nu îşi respectă promisiunile făcute în campania electorală, promisiuni care i-au adus la putere. Sunt cei care, printre altele, au promis că vor mări pensiile şi, în fapt, le-au tăiat, care au spus că vor descentraliza sistemul administrativ din România şi n-au făcut-o, care au promis autostrăzi pe care nu le-au construit“, a declarat Sorin Frunzăverde pentru Agerpress.

În opinia vicepreşedintelui liberal, o frustrare a lui Blaga este aceea că a pierdut toate alegerile la care a participat: în 2000, când nu a fost ales senator, în 2008, când nu a ajuns primar general al Bucureştiului, şi în 2012, când a obţinut „un rezultat penibil în Timiş, reuşind totuşi să intre pe uşa din dos“ în Parlament. „Îi amintesc lui Vasile Blaga că, înainte de alegerile din 2012 pentru Consiliul Judeţean, pe când încă eram membru PDL, eu eram creditat cu peste 50% în intenţia de vot. Pot să îi spun că aş fi câştigat alegerile şi dacă aş fi candidat independent “, a mai declarat Frunzăverde, precizând că nu teama de acest scrutin a fost motivul trecerii sale la PNL, ci dorinţa sa „de a scăpa România de o proastă guvernare şi de un regim nepopular“, demers politic care „după cum s-a văzut ulterior, s-a bucurat de o importantă susţinere electorală“, ceea ce, menţionează Frunzăverde, i-a provocat o nouă frustrare şefului PDL.

„O ultimă frustrare a lui Blaga este faptul că sub această conducere, la alegerile pentru Parlamentul European de anul viitor, PDL va obţine un scor format dintr-o cifră, din nefericire pentru oamenii de valoare care mai există în acest partid. Am făcut, sper, o ultimă referire la aceste subiecte, doar pentru informarea corectă a opiniei publice şi nu pentru a răspunde unor slugoi politici“, a mai spus Frunzăverde.

3 Comments

  1. Gura păcătosului, adevăr grăiește!

    din text / declarație: **Trădători sunt cei care nu îşi respectă promisiunile făcute în campania electorală, promisiuni care i-au adus la putere.**

    USL ce promisiuni a făcut? (ori n-a făcut)

    stimați alegători: vă simțiți TRĂDAȚI?

  2. Pentru informarea corecta a cetatenilor: Frunza este liderul tuturor partidelor PNL, PDL si PPDD din Caras Severin. Cu Schelean-Gruia vitoarea presedinta PDL-careia i-a dat pa gratis Hotel Semenic cand era Ministru cu Turismul si acum a facut-o deputata, Cu firma Cammand SA care face toate lucrarile in Caras Severin pe bani de la Consiliul Judetean si unde sunt angajati toti consilieriii de la PPDD Senzational inca inainte de alegeri.Doar Domnul Primar Stepanescu ii mai face fata cu sprijin de la Bucuresti!!!

  3. ,,Trădători sunt cei care nu îşi respectă promisiunile făcute în campania electorală, promisiuni care i-au adus la putere.”- se aplica si actualei puteri ????????

Adaugă comentariu