Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Reşiţenii dau bir cu fugiţii în faţa temperaturilor excesive şi se refugiază la ştrand.În această vară, în valuri succesive, canicula s-a lăsat peste judeţul Caraş-Severin, punând de mai multe ori galben pe harta cu coduri meteorologice.

Prin urmare, cei doritori de răcoarea apei de culoare verde-smarald au urcat dealul până la unul dintre ştrandurile reşiţene pentru a scăpa de soarele care încinge asfaltul. Cei care au plătit biletul (în valoare de 15 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii) pot alege să-şi aştearnă cearşaful direct pe iarbă sau pot să se întindă pe şezlong (contra unei taxe de cinci lei).

Cei care nu doresc să lase munca deoparte sau vor doar să-şi verifice adresa de mail pot s-o facă liniştiţi, pentru că investitorul oferă şi internet wireless.

„Toboganele cu apă merg în fiecare zi după un anumit program, dar dacă sunt multe solicitări, se poate trece peste el. Dacă li se face foame clienţilor, oferim mai multe produse calde, în regim de fast-food, dar şi băuturi răcoritoare. Avem bazin special pentru copii, şi, ca părinţii să stea liniştiţi, avem punct de prim-ajutor şi angajaţi care au absolvit curs de salvamar“, ne-a declarat Ayla Dogan, unul dintre patroni. Cei mai mulţi dintre cei care se întindeau la soare erau clienţi fideli, după cum ne-au precizat, dar am găsit şi o familie care intrase ieri pentru prima dată.

„Nu am mai fost aici, nu ştiu să înot, dar copiii se distrează şi îmi va fi greu să-i iau de aici“, ne-a declarat mama a doi copii. Odată cu pornirea toboganului cu apă, aproape toţi cei care îşi bronzau trupurile au renunţat la această activitate şi au decis să încerce apa.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu