Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Şeful Poliţiei Rutiere consideră că mai sunt necesare modificări privind circulaţia pe drumurile publice.

Anul 2013 a fost cel mai „zbuciumat” privind modificările Codului rutier, atât în ceea ce priveşte normele circulaţiei pe drumurile publice cât şi partea referitoare la sancţiuni.

„Erau necesare schimbări pentru că, în loc să ne inspirăm de la ţări cu tradiţie în domeniu, am ales să concepem o legislație rutieră ce a fost «originală». Modificările regulamentului au fost binevenite, de exemplu cele legate de categoriile permiselor de conducere. S-a clarificat situaţia, potrivit legislaţiei europene, şi am rezolvat şi problema mopedelor. Sunt mai puţine victime ale accidentelor în care au fost implicate astfel de autovehicule”, a precizat comisarul şef Decebal Davidoiu, şeful Serviciului Poliţie Rutieră din cadrul IPJ Caraş-Severin.

Mai multe noutăţi ce erau aşteptate nu au devenit însă realitate, printre ele regăsindu-se şi valabilitatea pe un an de zile a probei teoretice admise pentru obţinerea permisului de conducere. „Nu cred că ar fi fost binevenită, pentru că respectivele cunoştinţe nu sunt cimentate suficient ca să aibă o «valabilitate» atât de mare. Nici şoferii cărăşeni nu au asemenea cunoştinţe de bază, le uită, şi experienţa arată că mulţi circulă după ureche. Modificări de substanţă nu vor mai apărea anul acesta, dar ar fi necesară o mai bună urmărire a debitelor. Aici suferim, nu la partea de cuantum al amenzilor, ci la încasări. Nu punem carul înaintea boilor. Nu pot suspenda permisul în timp util, dacă omul nu şi-a plătit amenda timp de 15 zile şi sistemul informatic nu e pus la punct în ţară. Mai mult, ar trebui ca şi contravenientul să-şi poată plăti amenda în judeţul de domiciliu”, a mai amintit cms. şef Decebal Davidoiu.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu