Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Cinci conducători auto au rămas pietoni o bucată de timp pentru nerespectarea normelor.

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin au organizat, în data de 12 iunie, mai multe acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere întâmplate la trecerile la nivel cu calea ferată. Obiectivele acestei acţiuni au fost de a sancţiona şoferii care nu respectă regulile de circulaţie instituite în zona trecerilor la nivel cu calea ferată dar şi conştientizarea participanţilor la trafic asupra riscurilor la care se supun atunci când încalcă normele referitoare la circulaţia în aceste zone.

În acţiuni au fost folosite aparatele de supraveghere video şi au fost aplicate un număr de 28 sancţiuni contravenţionale, din care cinci conducătorilor auto care au încălcat normele privind trecerea la nivel cu calea ferată acestora fiindu-le reţinute şi permisele de circulaţie.

Într-un astfel de caz, în jurul orei 18.00, Marian G., de 45 ani din Reşiţa, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Timişoarei din Reşiţa, a depăşit două autovehicule oprite la trecerea la nivel cu calea ferată, semnalele luminoase de culoare roşie şi cele sonore fiind în funcţiune, după care şi-a continuat deplasarea, traversând calea ferată. A fost sancţionat contravenţional, fiindu-i reţinut şi permisul de conducere pentru 90 de zile.

Adaugă comentariu