Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Robinetul gazului a fost închis, iar operatorul reşiţean de termoficare ar putea rămâne pe dinafară.

Ce se va întâmpla cu cei peste o sută de angajaţi ai operatorului reşiţean nu ştie nimeni, însă ar putea fi speranţe ca ei să fie preluaţi de societatea care va prelua gestiunii serviciului de termoficare. E drept că nu demult reprezentanţii CET 2010, cu suportul administraţiei, garantau să consume de gaz şi să redirecţioneze banii veniţi de la stat direct în buzunarele furnizorului de combustibil. Însă gazul s-a consumat, facturile s-au tot strâns, iar banii visaţi de furnizor au rămas undeva pe conducte.

Rezultatul a fost unul firesc: „Ca urmare a datoriilor înregistrate de SC CET 2010 Reşiţa SRL către furnizorul de gaz şi a somaţiilor transmise de către acesta, furnizarea gazului a fost sistată. Principalele cauze care au condus la această situaţie sunt pierderile din sistemul de transport şi distribuţie, facturile neachitate de către unii consumatori precum şi managementul defectuos al societăţii”, se arată într-un comunicat remis redacţiei. Situaţia va fi cernută de aleşii urbei în cadrul şedinţei de consiliu local de vineri, 30 mai.

Reprezentanţii municipalităţii spun că şi-au achitat datoriile faţă de operator, inclusiv pe cele ale unităţilor de învăţământ, precum şi subvenţiile. În ceea ce priveşte procedura de atribuire a gestiunii serviciului reşiţean de termoficare, în 23 mai a avut loc cea de-a doua licitaţie care a eşuat pentru că nu s-a prezentat decât un singur ofertant. „Următoarea etapă este procedura de negociere directă, termenul limită de depunere a ofertelor fiind în data de 7 iulie. După această dată vor fi analizate, în Consiliul Local, posibile variante privind reorganizarea societăţii CET 2010 Reşiţa SRL”, se mai arată în documentul citat.

Cu alte cuvinte, cei în jur de 1.000 de abonaţi, fie ei familii sau instituţii, mai au de aşteptat, fără apă caldă, până la sfârşitul verii, când se va lua o decizie.

Antoniu Mocanu

7 Comments

 1. Sistemul de incalzire centralizata a functionat foarte bine atatia ani pana a fost distrus de cvei care si-au bagat centralele de apartamente. In orice tara normala ar trebui sa plateasca o taxa pentru ca este vina lkor pentru distrugerea sistemului centralizat care incalzea pe vremuri mii de familii fara probleme. Rusine guvernantilor ca au distrus tot ce era util in tara asta!

  • in orice tara civilizata fiecare are dreptul sa-si aleaga modul de viata, deci si modul de incalzire al locuintei ca sa nu mai fie dependent de terte persoane pe care mai si trebuie sa le plateasca tot din banii lor cu salarii ce depasesc limita bunului simt. pentru cultura ta generala sunt orase in tara care demult sunt total debransate de la sistemul centralizat de incalzire firmele capuse de acest gen disparand. daca tie iti convine sa fi la bunul plac al furnizorului de incalzire si apa calda poti protesta in continuare, dar nu arunca vina pe noi, cei ce am cautat sa traim mai civilizat, adica cu apa calda si caldura dupa bunul nostru plac si nu al vecinilor si al furnizorului(aici ma refer la cei care hotarasc cand sa se porneasca si sa se opreasca caldura, la reparatiile si reviziile inexistente de doua luni pe an, vara, cand apa calda este oprita, etc). sau mai exista o varianta emigreaza ca n-o sa-ti simta nimeni lipsa.

   • Sati fie rusine. Nu te gandesti ca sunt atatia oameni care nu-si pot permite o centrala ca voi si ca sa traiti voi civilizat noi trebuie sa traim ca in epoca de piatra. Iti doresc sa ai copiii si sa n-ai cu ce-i spala.

    • imi pare rau toata lumea isi permite centrala termica daca are casa, serviciu si mai ales chivernisesc banii asa cum trebuie, nu pe toate prostiile. si rusine sa-ti (asa se scrie sa-ti nu sati, doar daca ai facut limba romana cu femeia de serviciu) fie tie care pana acum te-ai incalzit si te-ai spalat si pe banii nostri, ai celor cu centrale. daca tu nu ai centrala de ce sa ma tragi pe mine, sau pe alti in jos, in epoca de piatra. in orasele in care nu exista furnizori de asemenea natura(Curtea de Arges de ex.) oare toti oamenii sunt bogati? nu, dar cu imprumut la banca si putina sau mai multa economie si-au realizat un trai mai decent. si, apropo cu cine ai votat te intreaba daniel??? da am copii ( cu doi i, nu cu trei) si am avut cu ce sa-i spal. la revedere si n-am cuvinte. in epoca de piatra ai trait, ramai acolo, la lighean si apa rece!!!

     • o resiteanca

      Nu uitati ca voi aia cu centrale multi nici nu le dati drumul si va incalyiti prin pereti de la noi. De ce sa platim noi pentru caldura voastra?

     • imi pare rau ca persisti in prostie, dar im place, te caracterizeaza. cand la mine merge caldura voi ii dati drumul peste o luna, deci cine de la cine se incalzeste? in cartierul in care stau eu nu mai exista apartamente racordate la CET. voi va platiti prostia si nu caldura sau apa calda, pe care si asa nu o aveti. precis faci parte dintre persoanele care au muscat momeala cu incalzirea pe orizontala si ai schimbat tot pe banii tai sistemul la fel de bun ca primul. cu banii investiti puteai sa incepi demersurile pentru o centrala de apartament si cu o mica investitie, din banii ramasi sa-ti procuri una. asa ai ramas si f…ta si batuta si cu banii luati. imi pare rau sa observ ca vechea mentalitate comunista, de uniformitate a populatiei, se pastreaza la unele persoane, iar caldura voastra o platim si noi din banii publici alocati functionarii CET. TREZESTE-TE SUNTEM IN MILENIUL III, epoca de piatra a apus demult, si comunismul, asisderea. emigreaza in Corea de Nord.

Adaugă comentariu