Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Angajaţii serviciului şi-au îmbunătăţit de la înfiinţare atât timpii de răspuns, cât şi indicii activităţii.

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a luat fiinţă, la noi în județ, în anul 2012. Cele patru echipaje de prim ajutor medical din Reşiţa, Caransebeş, Oraviţa şi Bozovici au acţionat, pe parcursul anului trecut în 1.712 cazuri de asistenţă medicală de urgenţă. Potrivit bilanţului instituţiei, timpul mediu de răspuns al SMURD a fost de 13 minute, iar cel mediu de intervenţie de 35 minute.

Pe timpul intervenţiilor, în perioada menţionată au fost asistate 1.911 persoane (din care 235 copii), au fost salvate 36 persoane (din care cinci copii) şi aproape 1.000 de animale, fiind protejate bunuri în valoare estimativă de peste 60 de milioane lei.

„Consumul cumulat de resurse înregistrat s-a materializat în 18.050 ore, ceea ce reprezintă produsul dintre timpul de intervenţie şi numărul personalul participant. În momentul de faţă, la nivelul ISU Semenic este nevoie de autospeciale de lucru la înălţime, o autospecială pirotehnică dotată cu echipament specific corespunzător, utilaje pentru intervenţia în cazul prăbuşirii unor elemente de construcţii, autospeciale, utilaje, accesorii de intervenţie pentru intervenţiile în teren accidentat şi la incendiile de pădure. În scopul asigurării cu echipament a personalului militar au fost alocate fondurile financiare necesare acordării acestor drepturi întregului personal pentru anul 2014, singura problemă fiind neasigurarea dotării cu echipament special de protecţie pentru întreg personalul care încadrează autospecialele SMURD“, ne-a declarat col. Titus Susan, inspectorul şef al ISU Semenic.

Adaugă comentariu