Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pe modelul Dunăre-Criş-Mureş-Tisa, luni au început lucrările sindicale tripartite DKMT-IRTUC. Municipiul nostru a găzduit luni ce-a de a XV-a ediţie a conferinţelor anuale sindicale DKMT ce se va întinde pe o perioadă de trei zile şi care are ca temă „Siguranţa locurilor de muncă“. La manifestare au participat organizaţii sindicale din România, Serbia şi Ungaria, în organizarea CNSLR-Frăţia şi sub patronajul Fundaţiei Friedrich Ebert.

„Aceste lucrări îşi propun să rezolve problemele salariaţilor din această parte a Europei, mai precis din zona V Vest a României, Voivodina (Serbia) şi patru judeţe din Ungaria. Avem întâlniri de trei ori pe an în câte una dintre ţările componente DKMT, cu o tematică prestabilită. La Reşiţa discutăm în aceste zile despre siguranţa locurilor de muncă, un subiect sensibil, pentru că, din cauza crizei, locurile de muncă sunt tot mai nesigure, şi asta se regăseşte în cele trei ţări participante“, a precizat Jivomir Tovladiaţ, preşedintele CNSLR – Frăţia Caraş-Severin.

În cadrul întâlnirii de luni, Inspectoratul Teritorial de Muncă al judeţului Caraş-Severin a susţinut o prezentare ce a avut drept scop identificarea legislaţiei comune în domeniul muncii în cele trei state.

„Este o prezentare a legislaţiei româneşti în context european care îşi doreşte găsirea unei modalităţi de a armoniza normele proprii cu cele europene. Este o referire la sistemul legislativ din punct de vedere istoric, cu descrierea etapelor urmate până la sistemul actual în contextul siguranţei la locul de muncă“, a precizat Florin Azuga dce la ITM Caraş-Severin.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu