Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA. Până acum o lună, Ion Constantin era un băiat perfect sănătos, cu planurile şi visele unui tânăr de 21 de ani, student în anul II la Facultatea de Ingineria Mediului din Timişoara. Viaţa l-a pus, însă, la grea încercare, după ce a fost diagnosticat cu osteosarcom femural.

Imediat după primirea cruntului verdict, cancer osos, părinţii tânărului nu au stat prea mult pe gânduri şi, din dorința de a afla şi părerea altor specialiști, l-au dus pe Ion la Viena.

Răspunsul medicilor de aici a venit prompt: cazul este operabil, iar intervenţia chirurgicală, plus costurile aferente spitalizării, costă 70.000 de euro. O sumă deloc modică pentru o familie cu venituri modeste. De câteva zile, Ion Constantin este internat la Spitalul Clinic de Urgenţă „Louis Ţurcanu“ din Timişoara, unde, la recomandarea medicilor face chimioterapie, urmând ca după terminarea şedinţelor să se întoarcă la Viena pentru operaţie. Cei care doresc să-i întindă tânărului o mână de ajutor au la dispoziție următoarele conturi: RO40CARP011200663127RO1- în lei, şi RO94CARP011200663127EO1- în euro.

Roxana Bălan Nafiru