Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Este vorba despre ceea ce primarul Stepanescu numea tort, referindu-se la banii europeni de la care Reşiţa a fost exclusă.

Nu de puţine ori mugurii investiţiilor şi-au tot arătat colţii sub soarele Reşiţei. Însă, mai repede decât s-au arătat, au luat-o la goană spre alte orizonturi, abandonând în urmă fosta „comună cu tramvaie“ a Banatului Montan. Ce s-a ales de toate investiţiile promise Reşiţei vedem bine prin alte localităţi, şi nu trebuie privit prea departe, ci spre Caransebeş sau Buchin.

Problema nu putea să-i scape deputatului Ion Mocioalcă, ce a abordat-o chiar la întâlnirea dintre municipalitate şi parlamentarii pe care Reşiţa contează: „Le dăm şi facilităţi fiscale, şi terenuri ieftine. Trebuie să-i asigurăm. Nu li se va cere niciodată şpagă ca să creeze locuri de muncă. Acestei întâlniri trebuie să-i urmeze întâlniri dense şi la Bucureşti, unde se împarte tortul, şi să aducem şi aici, în Caraş-Severin“. E drept că gurile rele, chiar din rândul investitorilor, au dus această faimă deja istorică a Reşiţei.

Legat de subiect, Mihai Stepanescu, primarul urbei, a precizat: „Şi Guvernul ar trebui să ajute oraşe care au probleme, gen Reşiţa, unde nu au venit investitori în ultimul timp. Că n-au venit nici în multe alte părţi, dar au beneficiat de investiţii în celelalte mandate, când era creştere sau stagnare economică. (…) Eu sper în venirea investitorilor, într-o protecţie guvernamentală şi într-o poziţionare a Reşiţei. Am tot spus-o, repet, avem nevoie de banii altora. Nu ne descurcăm doar cu banii noştri. Putem vorbi de locuri de muncă, de un oraş atrăgător“.

Şi pentru a nu mai rămâne în urmă la banii europeni ca-n 2007, Reşiţa se pregăteşte temeinic pentru Consiliul de Dezvoltare Regională. „Ţine de preşedintele CJ. Am răspunsuri, am scris la toţi noii membri. (…) Sunt două municipii, iar Reşiţa a fost condamnată tot de acelaşi partid. Din Caraş-Severin, din CDR, fac parte Consiliul Judeţean, Marcel Vela de la Caransebeş, Anina şi Fîrliugul. (…) Reşiţa nu! Mi-am exprimat nemulţumirea şi am primit un răspuns. N-am spus să dea pe unul jos. Mi s-a explicat de istoria unui oraş, de… Facem şi noi istorie! Sau vrem să facem istorie. Dom’le eu vreau să fie Reşiţa, nu să dau pe altul la o parte. Am primit nişte răspunsuri de susţinere din partea Buziaşului, din partea Lugojului“.

Poate anul acesta ajungem şi noi la tort.

Antoniu Mocanu

3 Comments

  1. Sigur ca tot timpul te-ai gandit la ce primesti sa te lingi pe degete. Vezi de ce fabrica de placute s-a dus la Caransebese si nu a ramas la tine. Mai pune si tu mana si munceste ca Vela nu astepta pomana de la Bucuresti.

    • …plictiseala mare la primaria capitalei Gugulaniei si atunci ce sa faci, te mai lauzi si singur! Totusi, un lucru remarcabil: au descoperit netu’!

      P.S. Cand mai inaugurati o fantana? Sa stim si noi sa ne uitam pe CNN!

  2. Cand guvernu ajuta Caransebesul tu pe unde erai. Erai independet, tu cu mandrele tale, Vela cu munca, cu atragera de investitii. Lasa lipeala la o parte, ca fug femeile din primarie de tine si puneti capu la contributie, adu proiecte noi. Tu aia ramas la razboiul cu bicicleta, ca altii vad ca nu mai vin la tine.

Adaugă comentariu