Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – „Din păcate, autoritatea poliţiştilor este de multe ori ştirbită de anumite categorii de persoane care nu apreciază legea şi valorile ei. Astfel se nasc situaţii în care poliţiştii ajung să fie agresaţi sau să nu poată aplica legea. Prin urmare, Ministerul Afacerilor Interne a lansat, în dezbatere publică, un pachet legislativ care are rolul să întărească autoritatea poliţiştilor“, preciza agentul şef adjunct Cecilia Dăneţ, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin în deschiderea unei conferinţe de presă.

S-a vorbit despre necesitatea creşterii autorităţii poliţistului – aceasta aducând şi cetăţenilor un grad sporit de siguranţă –, dar şi despre activitățile de recrutare a candidaților la concursurile de admitere în școlile de agenți de poliție. La eveniment au fost prezenţi comisarul şef Aurel Coman, împuternicit adjunct al inspectorului şef al IPJ, comisarul şef Nicolae Sava, împuternicit şeful Poliţiei Reşiţa, comisarul şef Gheorghe Obişteoiu, împuternicit şef al Serviciului de Ordine Publică, comisarul Rodica Vieru, împuternicit şef al Serviciului de Resurse Umane şi agentul şef principal Viorel Neagoe, şeful Postului de Poliţie Berzovia.

Au fost prezentate situaţii când legea s-a dovedit a fi ineficientă pentru restabilirea ordinii sau pentru tragerea la răspundere a unor vinovaţi de fapte grave, însă lucrurile s-ar putea schimba prin noul pachet legislativ.