Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Mai multe proiecte sociale derulate de Primăria Caransebeş ar putea avea, în acest an, finanţare redusă. Este vorba, în principal, de proiectele caritabile în care administraţia locală are ca parteneri Episcopia Caransebeşului şi Federaţia Caritas a Diecezei Timişoara.

Spre exemplu, în cadrul proiectului „Centrul de igienă pentru mamă şi copil“, unde Primăria a contribuit anul trecut cu peste 60 de mii de lei pentru salariile angajaţilor instituţiei, se are acum în vedere acordarea unei susţineri financiare de la bugetul local redusă cu 40 de procente, la fel ca şi în cazul „Centrului Social Filaret Musta“.

Situaţia este asemănătoare şi în cadrul proiectelor sociale derulate cu Federaţia Caritas, „Masa pe roţi“, în care se asigură masa de prânz pentru persoane vârstnice care nu se pot îngriji singure şi „Centrul de îngrijire medicală şi asistenţă socială la domiciliu Caransebeş“, unde Primăria asigura anual fonduri de 10 de mii de lei, respectiv 16 mii de lei pentru salarii.

Şi în aceste cazuri, alocaţia bugetară va fi redusă cu 40 la sută. Municipalitatea a explicat reducerea fondurilor pentru aceste proiecte prin faptul că suma primită în 2012 de la Consiliul Judeţean Caraş-Severin pentru echilibrarea bugetelor locale şi a proiectelor cu cofinanţare locală a fost de doar 300 de mii de lei, spre deosebire de 500 de mii de lei în 2011.O decizie finală în acest sens va fi luată în şedinţa Consiliului Local Caransebeş, programată pentru astăzi.

Lidia Almăjanu