Si minunea s-a intamplat... - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

Deşi tramvaiul reprezintă pentru alte oraşe ale lumii un mijloc de transport modern, nepoluant, la Reşiţa, nepăsarea operatorului local şi a autorităţilor l-au transformat într-un rebut poluant fonic, în care călătorii îngheaţă iarna şi se topesc vara. Acum, deja incomodul tramvai după care stai trei ore-n staţie pentru că s-a defectat pe traseu, şi în care faci o oră de la un capăt la altul (dacă mergi până la Podul Stavila) a ajuns să… meargă prea repede!

Tramvaiele reşiţene au fost obligate să meargă până la Podul Stavila, unde să întoarcă, în vederea efectuării unor lucrări în zona Muncitoresc. În paralel, în timpul nopţii, fiind efectuate lucrări la calea de rulare în zona Pasajului Intim.

„Din verificările noastre s-a constatat că nu s-au efectuat corespunzător lucrările solicitate, garniturile de tramvai circulând cu viteză mare, nerespectând măsurile de siguranţă a circulaţiei, fiind avertizat acest operator şi obligat să respecte legile în vigoare“, se arată într-un comunicat emis de municipalitate. Potrivit documentului, primăria a solicitat operatorului să respecte graficul de transport şi să ia urgent măsurile de remediere a defecţiunilor.

Antoniu Mocanu