Caraş-Severin, Romania

Deşi tramvaiul reprezintă pentru alte oraşe ale lumii un mijloc de transport modern, nepoluant, la Reşiţa, nepăsarea operatorului local şi a autorităţilor l-au transformat într-un rebut poluant fonic, în care călătorii îngheaţă iarna şi se topesc vara. Acum, deja incomodul tramvai după care stai trei ore-n staţie pentru că s-a defectat pe traseu, şi în care faci o oră de la un capăt la altul (dacă mergi până la Podul Stavila) a ajuns să… meargă prea repede!

Tramvaiele reşiţene au fost obligate să meargă până la Podul Stavila, unde să întoarcă, în vederea efectuării unor lucrări în zona Muncitoresc. În paralel, în timpul nopţii, fiind efectuate lucrări la calea de rulare în zona Pasajului Intim.

„Din verificările noastre s-a constatat că nu s-au efectuat corespunzător lucrările solicitate, garniturile de tramvai circulând cu viteză mare, nerespectând măsurile de siguranţă a circulaţiei, fiind avertizat acest operator şi obligat să respecte legile în vigoare“, se arată într-un comunicat emis de municipalitate. Potrivit documentului, primăria a solicitat operatorului să respecte graficul de transport şi să ia urgent măsurile de remediere a defecţiunilor.

Antoniu Mocanu

1 Comment

  1.  (ne)Stimate domnule Mocanu,
    Intotdeauna am inteles faptul ca in acest oras exista foarte putini jurnalisti, asa cum sunt ei definiti si recunoscuti de cei ce le citesc munca.
    Intotdeauna am inteles ca marea calitate a unuia care se pretinde ca face aceasta meserie este informarea si echidistanta.
    In cazul dvs. nu putem vorbi despre aceste atribute, nu le aveti si in consecinta nu va pot cataloga ca fiind decat un naimit ce face de rusine breasla din care se pretinde ca ar face parte.
    Vorbiti intr-o totala necunostiinta de cauza despre tramvaiele resitene, considerand ca atributele gen, epave in care ingheti iarna si te topesti vara tin de totala dvs. neinspiratie stilistica. Va informez ca lungirea traseelor nu a crescut timpul de asteptare in statie, el fiind acelasi adica 10 minute. Daca in conceptia deformata pe care o aveti despre raportul dintre spatiu si timp, va informez ca daca spatiul e mai mare, a se citi distanta parcursa, asta nu inseamna neaparat cresterea vitezei pentru a mentiune timpul de asteptare. Explicatia este simpla, s-a procedat la introducerea unei garnituri de tramvai suplimentare, care compenseaza lungimea traseului. Tot spre informarea dvs. expresa, exista niste reguli de viteza impusa, acest lucru pentru a putea mentine o distanta obligatorie intre doua garnituri de tramvai ce circula consecutiv pe acelasi fir de mers. Nu stiu ce ati inteles din ce incerc sa va explic, dar ca un sfat atunci cand vreti sa fiti interesant , nu incercati sa dati ca musca-n perete, cautati sa aveti discutii cu cei care mai pricep macar niste fenomene ale fizicii de clasa a VII a, si atunci nu va va mai acuza nimeni de articole scrise tendentios, sa nu le spunem comandat.

Adaugă comentariu