Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pentru acest weekend, studenţii reşiţeni pun la cale un altfel de proiect pentru a-i ajuta pe tinerii din cadrul Centrului de Plasament „Speranţa“. Astfel, un număr de cinci studenţi, împreună cu 15 tineri de la „Speranţa“ vor derula împreună un weekend destinat socializării, derulării de activităţi de închegare a colectivului, una din zile urmând să fie dedicată în mod special voluntariatului.

De fapt, studenţii îi vor „şcoli“ pe cei 15 tineri în legătură cu modul de organizare a diferitelor activităţi sociale, astfel încât să poată fi, la rândul lor, buni organizatori de evenimente. Mica tabără pentru tineret la Râul Alb, unde se derulează un „curs tehnico-aplicativ de instruire“, intitulat „Şi eu pot să fiu lider“.

Studenţii şi tinerii de la centru au derulat şi până acum diferite proiecte împreună. Iniţiativa a fost prezentată miercuri, sub cupola Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa, în cadrul unei conferinţe de presă, la care au participat toţi partenerii implicaţi. Au fost prezenţi prof.dr. Gheorghe Popovici, prorector în cadrul forului de învăţământ, Liliana Dacica, directorul Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret, ambele instituţii fiind partenere în proiect, precum şi Alina Bosânceanu, preşedintele Ligii Studenţilor, alături de Loredana Tismănar, Francisc Turech-Venţel şi Ciprian Cuciureanu, studenţi ai UEM, dar şi reprezentanţi ai Grupului Local de Tineret Arcus.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu