Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Nouă liceeni de la Colegiul Tehnic Cărăşan vor beneficia de un program de mobilităţi în Granada.

Pentru anul şcolar în curs, Colegiul Tehnic Cărăşan din Reşiţa a câştigat un proiect de mobilităţi cu finanţare europeană prin Programul ERASMUS +, intitulat „Mobilităţile educaţionale, oportunităţi de integrare pe piaţa muncii pentru absolvenţii din domeniul textil“.

Iniţiativa se bucură de un buget aprobat de 23.319 de euro şi va fi implementată până anul viitor, la sfârşitul lunii octombrie. În acest context, programul de mobilităţi se va derula între 10 februarie şi 2 martie 2015. De acesta pot beneficia elevii clasei a XI-a, liceul tehnologic, profilul tehnic, domeniul Industrie textilă şi pielărie, calificarea Tehnician designer vestimentar.

Tinerii vor avea şansa de a exersa operaţii tehnologice pe utilaje moderne asistate de calculator, în domeniul textil, de a participa la activităţi moderne de formare profesională, de a-şi dezvolta abilităţi şi competenţe menite să le deschidă uşa angajării pe piaţa europeană a muncii şi, de ce nu, de a-şi pune pe picioare propria afacere. În plus, tinerii care se vor implica în program îşi vor putea dezvolta competenţele de comunicare.

La stagiul ce se va derula în Granada, în cadrul unei firme spaniole, vor participa nouă elevi ai colegiului. Instituţia reşiţeană are calitatea de coordonator al proiectului, acesta fiind derulat în parteneriat cu două organizaţii din Spania. „Echipa de proiect este formată din prof. Dalina Rancu Dalina, coordonator, prof. Leontina Laţcu, responsabil cu diseminarea şi valorizarea, şi ec. Maria Laszlo, manager financiar“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Adaugă comentariu