Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Viceprimarul Ioan Crina spune că mai bine de 2.000 de metri din cablul dezafectat, care asigura alimentarea tramvaiului, au dispărut.

Un proiect a fost introdus de urgenţă pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de consiliu de luni, 11 august, care a readus în atenţia urbei tramvaiul reşiţean sau, mai bine zis, ce-a mai rămas din acesta. Aleşii urbei au votat, printre altele, casarea şi valorificarea firului de contact recuperat de pe traseu de actualul operator de transport. Totuşi, nici cablul nu mai poate fi valorificat în totalitate, pentru că…

„Începând de anul trecut au fost ceva probleme cu cablul, pentru că o parte din el s-a mai şi sustras, o parte cădea iarna din cauză că nu era întreţinut, a declarat Ioan Crina, viceprimarul Reşiţei. Noi am luat hotărârea să-l desfiinţăm, să-l preia Ro-A Tir-ul. De fapt era la ei, pentru că e un bun de retur în contractul de concesiune, şi din el acum noi am preluat pentru a-l şi valorifica. Pentru ei, deja costurile erau mari ca să-l reţină şi plus o parte a mai şi dispărut. Oricum noi am preluat numai ce există fizic şi cu atât i-am şi descărcat. Restul gestiunii a rămas la ei. (…) În jur de 12.000 de kilograme am preluat noi, cu vreo 2.000 de metri mai puţin decât aveau în gestiune“.

Adică undeva în jur de 1.400 de kilograme de cupru. Potrivit edilului, partea de cablu recuperată ar putea fi valorificată la aproximativ 200-300.000 de lei. Ce se va întâmpla cu cablul dispărut? Justiţia ar urma să-i dea de capăt…

Antoniu Mocanu

2 Comments

  1. Trebuia asteptat pana dispareau si stalpii de sustinere a cablului , pentru ca asa-i la noi…..dupa ploaie , parazol…..

    • Oare unde au disparut tramvaiele, ca s-au evaporat peste noapte? Un tramvai are o valoare foarte mare, chiar si vechi, sasiul acestuia putand fi folosit zeci de ani. Sunt orase bogate in Europa care inca folosesc unele tramvaie vechi de 70 ani, cu usi si scari din lemn, insa noi le-am „casat”. Acum ne plimbam ca salbaticii cu autobuze infecte… su ma rog, cine are bani de autobuz, caci mai ieftin e cu masina sau cu bicicleta.

Adaugă comentariu