Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Potrivit rectorului reşiţean, tot mai multe firme, inclusiv de talie mondială, caută ingineri formaţi la „Eftimie Murgu”.

„Rămâneţi aici!”, a sunat rugămintea rectorului Doina Frunzăverde, adresată tinerilor absolvenţi ai celei de-a XX-a promoţii de ingineri care şi-au clădit viitorul sub cupola forului de pe malurile Bârzavei. Miercuri, 21 mai, în Aula Magna a Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa s-a derulat cursul festiv pentru cei 99 de studenţi ai care-şi încheie în vară studiile la Facultatea de Inginerie şi Management, cu 26 mai puţini decât anul trecut.

Roşul, galbenul şi albastrul au fost alese pentru a distinge între cele trei specializări ale facultăţii, după cum spune prorectorul Gheorghe Popovici. Astfel, eşarfele purtate de tinerii de la Inginerie Mecanică au fost roşii, aşa cum au fost şi trandafirii pe care i-au primit fiecare dintre ei, galbenul fiind pentru cei de la Inginerie Electrică iar albastrul pentru cei de la Inginerie Economică, iar cursul festiv a fost susţinut de şeful de lucrări dr.ing. Zoltan Korka.

Şi dacă tinerii au venit la această ultimă festivitate a carierei de student, urmând să se pregătească pentru licenţă, rectorul Doina Frunzăverde i-a invitat la o nouă întâlnire, la cea de 10 ani de la absolvire, sau, de ce nu, la continuarea studiilor cu un master la Eftimie Murgu. De asemenea, rectorul forului a ţinut să precizeze că din ce în ce mai multe firme serioase, chiar de talie mondială, îşi manifestă interesul de a angaja tineri absolvenţi de la Reşiţa, astfel că aceştia îşi pot construi o frumoasă carieră profesională aici, pe malurile Bârzavei, nemaifiind nevoie să plece în alte zone ale ţării sau să emigreze. Şi de această dată, discursul rectorului reşiţean s-a încheiat cu câteva versuri de Radu Gyr, sfătuindu-i pe tineri să nu renunţe la vise.

Antoniu Mocanu

3 Comments

  1. O noua promotie de someri cu (oarece) carte, de la o universitate calsificata de cei in drept ca fiind lipsita de importanta si performanta. De ce d-na rector nu nominalizeaza firmele alea de talie mondiala care-s in limba dupa inginerasii fabricati pe Barzava ? Cred ca viseaza sau, ma de graba, vinde gogosi… Pai in dragul nostru municipu care moare dpdv economic, isi vor gasi acesti tineri viitorul? Ma indoiesc ! Mai ales sub sceptrul klanului FV & Co…

  2. Intradevar, d-na in cauza cred ca viseaza.Cum poti sa faci astfel de afirmatii cind stie si ea foarte bine ce nivel de pregatire au acesti tineri, ca dealfel nivelul celor care preda la aceasta”vestita universitate”.Care sunt firmele alea de renume mondial care cauta astfel de „specialisti”????????Hai sa nu ne imbatam cu apa rece, fiti realista si recunoasteti adevarul, stiti dvs care.

Adaugă comentariu