Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Caransebeșenii care au trecut vineri dimineața, în jurul orei 8.30, prin fața Judecătoriei au avut surpriza să vadă un bărbat care protesta cu două minipancarte făcute din coli A4.

Ne-am apropiat ca să aflăm ce nemulțumiri are, iar bărbatul, de loc din Craiova, ne-a spus că se simte ignorat de Justiția română. Am aflat astfel că vrea să conteste o amendă rutieră primită noaptea trecută pe DN6 , dar cei de la Judecătoria Caransebeș i-au spus să revină luni, vineri fiind încă vacanță judecătorească. „De ce să dau eu bani din Craiova, când sunt aici? Am un proces verbal cu o amendă de la Poliția Rutieră, mi-au zis să fac contestație la Caransebeș dacă vreau să nu plătesc. M-am întors înapoi, am dormit în mașină ca să fac contestație astăzi. Am venit la Judecătorie, nu se poate decât de luni că acum suntem în vacanță. Păi, domne, murim cum i-au omorât pe ăia la Caracal, ce înseamnă țara asta, unde ajungem, nu luăm atitudine?”, și-a vărsat olteanul năduful.

Cu promptitudine, Judecătoria Caransebeș, prin vicepreședintele Adrian Cătălin Pîțu, judecător delegat la Biroul de Informare și Relații Publice, ne-a trimis poziția oficială a instituției: „Potrivit art. 178, alin. 1, din HCSM 1375/2015 privind Regulamentul de ordine interioară al instanțelor judecătorești, vacanța judecătorească este în intervalul 1 iulie 2019-31 august 2019. În perioada vacanței judecătorești, programul de lucru cu publicul la registratura instanței este stabilit în zilele de marți și joi, între orele 8.30-9.30, conform art. 178, alin. 3 din HCSM 1375/2015. De asemenea, vă informăm că inițial s-a încercat explicarea programului de lucru cu publicul pe perioada vacanței judecătorești, însă partea a refuzat orice comunicare”.

Până la urmă, olteanul s-a resemnat și a plecat, probabil și din cauza soarelui tot mai puternic, dar și pentru că a văzut că nu găsește înțelegere.

R.M.

3 Comments

 1. Bai prostane … legea-i lege.
  Daca nu ai platit amenda pe loc (conform legii orice amenda mai mica de 20 de puncte se poate plati pe loc), o platesti la tine acasa.
  Deci … putin imi pasa daca tu esti in Caransebes sau Craiova.
  Conform legii tu platesti amenda in Craiova (ca sa nu mai spun ca legiuitorul ti-a marit termenul de plata, la 50% din amenda primita, de la 48 de ore la 15 zile).
  Deci … mai intai respecta legea.
  Apropo … vrei sa faci contestatie ca sa ce ??? Ca sa nu platesti acum dar sa platesti dupa ce pierzi procesul ???
  Aaa si sa mai platesti si cheltuieli de judecata.

 2. Caransebeseanul Reply

  Cei de la judecatorie trebuiau sa-i spuna omului ca poate pune contestatia prin posta. Daca i-au spus asta si nu a vrut, atunci …faca nu-i minte …
  vai de picioare

Adaugă comentariu