Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Cel puţin asta îşi propune administraţia din municipiul Caransebeș. Finalizarea reabilitării infrastructurii de apă și canalizare, modernizarea Centrului Civic, asfaltarea străzilor sau noi proiecte în cultură și sport sunt doar câteva din prioritățile administrației locale pentru acest an.

Potrivit primarului Marcel Vela, unele dintre acestea se vor realiza atât cu fonduri din bugetul local, cât și cu fonduri de la bugetul de stat sau europene.

Bugetul pe 2015 aratămulțumitor, mai avem creanțe de recuperat. Surpriza cea mai mare va fi, cred, modernizarea Centrului Civic, lângă parcul Dragalina, pe care o realizăm din fonduri proprii. Avem și excedent bugetar pe care îl vom folosi pentru asfaltarea străzilor pe fostul traseu de drum național dar și pe cele de interior, după finalizarea reabilitării rețelelor de apă și canalizare, sau pentru achiziția de autobuze, ca să putem reintroduce transportul în comun. Modernizarea uzinei de apă și o nouă stație de epurare sunt alte două proiecte pe care vrem să le terminăm. Mai mult, vom finaliza dotarea spitalului cu RMN, tomograf, angiograf și toate celelalte aparate care cresc calitatea serviciilor medicale”, a precizat edilul municipiului de pe Timiș și Sebeș.

Acesta le-a făcut și o promisiune concetăţenilor săi. „În cinci-şase ani, Caransebeșul va fi cel mai important centru urban din Banatul de Munte și împreună vom ctitori cea mai frumoasă dezvoltare edilitară a cetății noastre din ultimii o sută de ani”, a mai adăugat Marcel Vela.

6 Comments

  1. Sunt curios sa stiu daca, intrebat fiind, primarul ar fi putut spune cu ce bani se va face statia de tratare a apei si noua statie de epurare a apelor uzate pentru ca nu este o investitite a primariei dar si-o asuma. Este vorba de obiective noi, nu de modernizari, asta ca sa afle si primarul ce se face in ograda lui).

  2. Pentru cresterea calitatii actului medical e nevoie si de personal competent care sa isi exercite munca cu profesionalism si bun simt,nu doar de aparatura noua si ultramoderna care zace nefolosita din diferite motive.Cea mai puternica si de durata investitie este investitia in Oameni ..dar din pacate la noi nu exista capacitatea de sinteza.

  3. Din comentariile de aici rezulta o singura investitie, Centrul Civic, …din bugetul propriu, si vor aparea din nou fantanile care consuma foarte multi bani pentru foraje, chiar daca ele sunt alimentate cu apa din retea, si iar…..ne pacaleste…….dar pana cand ????

  4. iar in 7-8 ani caransebesul va fi si peste timisoara iar in vreo 10 va depasi parisul. sa mai zica cineva ca doar nea padurarul e plecat la padure.

  5. Domnule primar, mai bine va inspirati de la colegul dv. de partid din Timisoara care viseaza sa arda 20 de miliarde de euroi. Asa o sa fim cel mai tare judet din tara: telegondola la Resita, metro la Caransebes si maglev Dognecea-Borlova.

  6. DE 2 ANI O TOT DA CU autobuze canalizari drumuri etc.autobuze nu,drumurile le vedem toti cum arata,numai vela s a apucat de asfaltat iarna.si de luni se apuca iar de spart am inteles.cat despre canal poate se scumpeste cu 28%ca atat…am vazut ca arata strazile ca venetia dupa o ploaie mai puternica.centru si atat .mergeti la nord,valea cenchii,jupa,pipirig ce investitii a facut?domnu primar foloseste bugetul primariei dupa cum are chef.consiliul local este doar sa aprobe si atat.sa vedem cat doneaza si anul asta la inalt prea sfintitu?

Adaugă comentariu