Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Echipa feminină de handbal Universitatea Reșița a încheiat sezonul 2013-2014 pe locul 9 în Divizia A și s-a oprit în turneul semifinal la Junioare I.

Elevele antrenorilor Cristian Busuioc și Liviu Viașu au fost angrenate și în acest sezon pe două fronturi, atât în Divizia A de senioare, cât și în Campionatul Național de Handbal al Junioarelor I, majoritatea sportivelor din lot fiind la vârsta junioratului. Acestea au fost solicitate intens în acest sezon, având de cele mai multe ori câte două meciuri la final de săptămână, în ambele competiții. Au fost cazuri în care ambele meciuri erau în deplasare, în localități diferite, aflate la distanțe apreciabile una față de cealaltă. Programul pe termen mediu și lung de reconstrucție a handbalului feminin reșițean dă roade, sunt îmbucurătoare rezultatele obținute în special la Junioare I, acolo unde Universitatea Reșița s-a calificat fără înfrângere în primul turneu semifinal, în care a înregistrat de asemenea punctaj maxim, ajungând până în cel de-al doilea turneu semifinal.

În Divizia A, Universitatea Reșița a încheiat sezonul pe locul 9, cu 16 puncte, având cinci victorii, un egal și 14 înfrângeri, 480 de goluri marcate și 555 de goluri primite. Handbalistele reșițence au făcut față și acestei întreceri, în care speră să avanseze în ierarhie în sezoanele viitoare. Mai ales că vorbim de o echipă tânără, în care puținele senioare din lot nu depășesc vârsta de 21 de ani. „Am avut un sezon greu, s-a văzut un progres în jocul fetelor, am avut rezultate bune la Junioare I, păcat că nu am ajuns în turneul final”, a spus antrenorul Cristian Busuioc.

Adaugă comentariu