Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – O serie de lucrări au fost programate pentru perioada următoare însă derularea lor va depinde, evident, de starea vremii.

Municipalitatea reşiţeană ne informează că, în perioada următoare, personalul propriu va pune umărul la muncă. Potrivit unui comunicat remis redacţiei, în programul Serviciului Public de Întreţinere şi Reparare a Patrimoniului urbei sunt cuprinse lucrări de pregătire a asfaltului pentru asfaltare, prin frezare şi decapare. Asta se va face în zona Pieţei Reşiţa Sud, pe o suprafaţă de aproximativ 4.000 mp, urmând să fie montate inclusiv borduri pe o lungime de 200 m.

Şi dacă tot a concesionat Platoul Secu, municipalitatea a decis să continue cu lucrările de reabilitare a drumului înspre acea zonă, însă doar prin plombări cu mixtură asfaltică, acestea fiind temporar întrerupte din vina ploii…

De asemenea, se va continua refacerea reţelei de alimentare a corpurilor de clădire din curtea interioară a Liceului Teoretic „Traian Vuia”, fapt care va reduce şi pierderile de apă în zonă. Vor fi marcate parcările, până în prezent această acţiune vizând mărcajele din zonele străzilor Romanilor, Independenţei, Libertăţii, Traian Lalescu, Castanilor şi G.A. Petculescu, precum şi cea din zona Bulevardului Republicii, după cum ne informează reprezentanţii municipalităţii.

Tot pentru perioada următoare, vor fi refăcute băncile şi gardurile din parcurile reşiţene, vor fi reparate modulele de joacă din preajma aleilor Tuşnad şi Lipovei, urmând a fi realizate reparaţii şi în alte zone ale oraşului. Instalaţiile cişmelelor din Centrul Civic vor trece printr-o revizie, vor fi verificate indicatoarele de circulaţie de pe raza municipiului şi va fi cosită vegetaţia din zona benzinăriei dinspre Câlnic, din Microraionul III al cartierului Lunca Bârzavei, din Lunca Pomostului, din Parcul Cărăşana, din zona Padocului Lupac, de pe strada Făgăraşului, din Parcul Copilului, din Muzeul de Locomotive şi din Centrul Civic. „Menţionăm că lucrările propuse vor fi efectuate şi în funcţie de condiţiile meteorologice”, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu