Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Turnarea unui film pe calea ferata Anina-Oraviţa ar fi o excelentă carte de vizita pentru acest tronson mirific.

Vă mai amintiţi că, la decernarea Globurilor de Aur 2013, actorul Kevin Costner, care a primit acest premiu pentru cel mai bun actor în rol principal, a mulţumit în discursul său României şi românilor? Gestul său se datorează faptului că miniseria „Hatfields and McCoys“, în care a jucat starul american, a fost filmată în România.

Adevărul este că mai multe filme americane de succes au fost filmate în ţara noastră, şi, cu puţin noroc, în vara acestui an, o astfel de peliculă se va filma chiar în judeţul Caraş-Severin. Este vorba despre un film istoric, inspirat dintr-un fapt real, a cărui acţiune se desfăşoară în timpul Războiului de Secesiune, când sudiştii capturează un tren.

Iar linia de cale ferată Anina-Oraviţa, unică prin peisajele pe care le oferă, este locul ideal pentru un astfel de film, loc tatonat deja de producători, prin asistenţii trimişi. În vizor au fost luate câteva locaţii din ţară, Semmering-ul bănăţean fiind cel de-al treilea loc vizitat. O problemă deloc de neglijat, ridicată de cei care au venit în zonă, este a aceea a unei locaţii hoteliere de patru stele pentru cazare, practic inexistentă în jurul liniei ferate, chiar şi la o distanţă de 100 de km.

Dacă realizatorii (printre care se numără şi Castel Film) îşi vor da acordul, toate detaliile vor fi puse la punct, în această primăvară, urmând ca în lunile august şi septembrie să se deruleze filmările, la care va lua parte o echipă de peste 200 de oameni. Aşteptăm…

Nina Curiţa

2 Comments

  1. Imi dechid hotel! Chestia nasoala e ca vor veni toate lighioanele gen Frunzaverde si ai lui si va trebui sa-i cazez free! Asta nu ar fi o problema dar la cat bea Frunza imi trebuie musai crama!

  2. Da, numai ca Simmering-ul nu are nici in clin nici in maneca cu romanii.
    Doar atat ca se afla in Banat.
    Dar ia ghici cine l-a construit? romanii … ?
    Ai ghicit. Nu !!!!!

Adaugă comentariu