Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Nu mai puţin de 176 de noi asemenea dispozitive vor fi amplasate în perioada imediat următoare, la Reşiţa.

Aşa cum promiteau, autorităţile municipiului de pe Bârzava au trecut la cumpărat semafoare, în primul rând pentru că unele trebuiau înlocuite, având în vedere durata de utilizare, dar şi pentru că în anumite situaţii erau necesare dispozitive de alt tip. Astfel, au fost achiziţionate deja 176 de semafoare noi, ce urmează să dirijeze circulaţia în urbe, după ce vor fi montate de către angajaţii Serviciului pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local, de Iluminat Public şi Deszăpezire. Pe străzile Reşiţei vor fi amplasate semafoare triple, duble pentru treceri de pietoni, de prim vehicul, de tipul numărător-contoare de timp pentru autovehicule şi pietoni, precum şi de tipul săgeată intermitentă verde (pentru liber dreapta).

„Toate semafoarele din municipiu vor fi înlocuite, în funcţie de programul de lucrări şi de condiţiile meteorologice, se arată într-un comunicat remis redacţiei. Într-o primă etapă, începând de joi, 7 noiembrie, va fi modernizată intersecţia semaforizată «Victoria» de pe Bulevardul Republicii, prin înlocuirea tuturor corpurilor de semafor şi suplimentarea cu semafoare numărător-contoare de timp pentru autovehicule şi pietoni. Programul de montare a semafoarelor va fi corelat şi cu programul de montare a instalaţiilor pentru iluminatul festiv de iarnă. Prin amplasarea semafoarelor se va îmbunătăţi cadrul de siguranţă atât pentru pietoni cât şi pentru conducătorii auto. Finanţarea a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Local numărul 118/2013, valoarea achiziţiei fiind de aproximativ 100.000 de lei”. Ceea ce înseamnă un preţ mediu de achiziţie de 568,18 lei pe semafor.

De asemenea, aşa cum aţi putut citi şi în Jurnal CS, zilele trecute, municipalitatea a început demontarea limitatoarelor de viteză. În clipa de faţă, potrivit reprezentanţilor autorităţii publice, au fost demontate toate bumperele de pe raza municipiului, acţiunea fiind necesară ţinând cont de apropierea sezonului rece, „pentru a preveni deteriorarea acestora în urma intervenţiei utilajelor de deszăpezire şi pentru a evita producerea unor evenimente nedorite în trafic”, se arată într-un alt comunicat remis redacţiei.

3 Comments

  1. Sa punem un semafor pentru prostie in biroul primarului si unul la CL ca la CJ ar trebui unul cu lumina intermitenta!

  2. Din cate am observat la trecerea de pietoni semaforizata „Victoria” (nu intersecţia semaforizată «Victoria», cum ni se spune in articol) au fost inlocuite corpurile de iluminat ale semafoarelor si numaratoarele-contor de timp care acum lumineaza mult mai puternic. Acest lucru e foarte bun pe timp de zi dar seara cand e intuneric se pare ca cel putin numaratoarele-contor de timp lumineaza la o intensitate prea mare astfel incat se disting cu greu cifrele care sunt si mai mici ca dimensiune fata de cele vechi. Eu am inteles prin inlocuirea semafoarelor ca se va schimba si „motorul” semaforului adica acea placuta electronica (fabricata pe genunchi acum vreo 30 de ani de domnul Mirovici). La ora actuala exista semafoare inteligente care „simt” daca au vreun bec ars si stiu ce sa faca sau care moduleaza intensitatea luminoasa in functie de lumina mediului …..

    • Un lucru deranjant este ca la semafoarele resitene care dirijeaza intersectiile se da unda verde si autovehiculelor care vireaza si pietonilor concomitent ! E o ciudatenie care mai nou a aparut si prin orasele cu traditie in intersectii semaforizate ! Oare nu mai stim sa construim semafoare adevarate sau pentru scurtarea timpului de asteptare nu mai conteaza vietile pietonilor ???

Adaugă comentariu